Vyberte s nami vhodnú králikáreň

Zháňate pre svojich malých chlpatých kamarátov optimálne obydlia? Králikáreň je pre králiky nielen miestom, kde trávia väčšinu svojho času, ale stáva sa aj kľúčovým faktorom pre ich pohodu a zdravie. Čo by mala kvalitná králikáreň spĺňať, kde ju umiestniť a ako na jej výber? Všetky odpovede nájdete práve tu.

Kralikaren

Kľúčové vlastnosti správnej králikárne:

1. Bezpečie: Králik by mal vo svojom obydlí pociťovať bezpečie. Králikáreň by mala poskytovať temný, útulný kút pre odpočinok a zároveň presvetlenú časť s pletivom, aby mal prehľad o svojom okolí.

2. Pokoj: Králiky sú citliví na hluk, preto vyberajte miesto ďaleko od cesty a rušného prostredia. Nadbytok hluku môže negatívne ovplyvniť najmä samice s mladými.

3. Priestor: Králikáreň by mala poskytovať dostatok priestoru. Koterec by mal byť dostatočne veľký, aby sa králik mohol postaviť na zadné nohy, a dĺžka klietky by mu mala umožňovať tri skoky vpred.

4. Jednoduché čistenie: Pre maximálne pohodlie králika by mala byť králikáreň čistá a suchá. Výsuvný trusník uľahčí čistenie a udržanie čistoty. Otvárateľná strecha je tiež výborným pomocníkom pri údržbe.

Výber vonkajšej králikárne:

Pri výbere králikárne záleží na počte králikov, dostupnom priestore a záhradných podmienkach. Jednoposchodová králikáreň na nohách umožňuje jednoduchú obsluhu, ale treba dbať na stabilné postavenie. Viacposchodové králikárne sú vhodné pre väčšie množstvo králikov, ale čistenie môže byť náročnejšie. Králikárne s výbehom ponúkajú kombináciu výhod - králik môže pobehovať vonku a mať zároveň útulný priestor vo vnútri.

Je výbeh pre králiky nevyhnutný?

Áno, králiky potrebujú denne až 3 hodiny voľného pohybu vonku. Králikáreň s výbehom je skvelou voľbou, umožňuje králikom pohyb a zároveň zaisťuje bezpečie. Pri výbere vždy dbáme na dostatočnú výšku a ochranu pred nepriaznivými počasím. Prenosná ohrádka pre králika je ideálnym riešením, umožňuje ľahký presun do tieňa počas horúcich letných dní.

S prianím šťastného chovu králikov!

 
SÚVISIACE PRODUKTY