Význam infražiariča pre optimálny odchov zvierat


Starostlivosť o zvieratá počas chovu a odchovu vyžaduje zaistiť optimálne podmienky, ktoré podporujú ich zdravie, rast a vývoj. Jedným z kritických faktorov na dosiahnutie tohto cieľa je udržanie stabilnej teploty v prostredí, kde sa zvieratá nachádzajú. V tomto ohľade sa infralampy a infražiariče ukázali ako neoceniteľný nástroj na dosiahnutie optimálnych podmienok chovu a odchovu zvierat.

už je 3


Kľúčové výhody infralámp a infražiaričov v priebehu chovu a odchovu mláďat

Regulovanie teploty

Infralampy a infražiariče ponúkajú možnosť pohodlne a presne regulovať teplotu v priestore, kde sa mláďatá nachádzajú. Tým zaisťujú stabilné a komfortné prostredie, čo je kľúčové pre zdravý rast a vývoj zvierat.

Podporuje rast a vývoj 

Vďaka infračervenému žiareniu, ktoré preniká hlbšie do tela zvierat, dochádza k lepšej výžive buniek, zvýšenému prekrveniu a urýchleniu rastu. Infračervené žiarenie navyše stimuluje imunitný systém, čo zvieratám pomáha zvyšovať ich odolnosť voči chorobám.

Energeticky efektívne

Infralampy a infražiariče sú známe svojou energetickou efektivitou v porovnaní s inými spôsobmi vykurovania. Infračervené žiarenie je cielené priamo na ohrev zvierat a okolitého priestoru, čo minimalizuje straty tepla a znižuje spotrebu energie. To je nielen ekonomicky výhodné, ale aj priaznivé pre životné prostredie.

AKTUÁLNA INFRA LAMPA


Infražiarič alebo infralampa?  

Pri výbere medzi infralampou a infražiaričom hrajú rolu hlavne rozmery chovu. Všeobecne platí, že infralampa je vhodná pre menšie chovy, zatiaľ čo infražiarič je lepšou voľbou pre väčšie chovateľské prevádzky. Infralampa môže byť výborným riešením pre drobné chovy hydiny, prasiatok a iných mláďat a môže dokonca nahradiť prirodzenú kvočnu. Obsahuje vstavanú výhrevnú žiarovku, ktorá vydáva infračervené svetlo. Naopak infražiarič je schopný ohriať až 200 mláďat a viac, čo ho robí ideálnou voľbou pre väčšie chovateľské operácie. Infražiariče môžu byť umiestnené na stene, strope alebo byť prenosné, čo umožňuje flexibilitu pri ich použití.

Infražiariče získavajú v chovateľstve stále väčšiu popularitu a ich obľúbenosť medzi chovateľmi neustále rastie. Pokiaľ hľadáte spôsob, ako poskytnúť vašim mláďatám potrebné teplo, podporiť ich rast a zlepšiť celkové podmienky chovu, infražiariče sú tým správnym riešením. Vďaka svojej energetickej efektivite predstavujú skvelú investíciu s rýchlym návratom nákladov.

 
SÚVISIACE PRODUKTY