Bazén pre psov alebo ako ochladiť psíka

Mnoho domácich miláčikov si užíva vodné aktivity rovnako ako ich majitelia, ktorí s nimi chcú zdieľať svoju lásku k vode. Avšak nie je rozumné nechať psa alebo iného domáceho maznáčika skočiť do bazéna na záhrade. V tomto článku sa spoločne pozrieme na to, ako ochladiť psíka a ako vytvoriť bezpečné a zábavné prostredie - bazén pre psov . Ako predchádzať rizikám a ako maximalizovať radosť zo spoločného času stráveného pri bazéne so svojimi miláčikmi? Nechajte sa inšpirovať užitočnými rady na bazénik pre psov.

bazen_pre_psov_uvodni

Mal by pes plávať v chlórovanom bazéne?

Hoci si užívate pravidelné kúpačky vo vašom bazéne na záhrade, mali by ste zvážiť, či je vhodný aj na kúpanie psov. Chlór môže dráždiť citlivé oči alebo uši vášho psa. Spolu s podráždením sú chlórové tablety toxické. Držte chlór a všetky ostatné chemikálie pri kúpaní psov ďalej, psí bazénik ich nepotrebuje.

Skladací bazénik a čo brať do úvahy?

Bazén pre psy je vhodný pre psy malého až stredného vzrastu. Pred nákupom bazéna nezabudnite dôkladne zmerať svojho psa, aby sa mu presun do bazéna az neho pohodlne daril. Psie bazény by mali byť odolné voči poškriabaniu, mať protišmykové dno a steny vystužené MDF-doskami. Špeciálny plastový povrch psieho bazéna by mal byť odolný voči škrabancom, vďaka čomu môže bazénik pre psov vydržať dlhšie.

Bazény pre psy a ich benefity:

  • Fyzická aktivita: Vynikajúce cvičenie pre psov, ktoré posilňuje ich svaly a kĺby bez preťažovania.
  • Ochladenie psa: Bazény pre psa  ako možnosť ochladiť sa počas horúcich letných dní, čo je najmä dôležité pre psy s hustou srsťou.
  • Zabavenie a stimulácia: Hranie vo vode poskytuje psom mentálnu stimuláciu a zábavu, čo napomáha zabaviť ich myseľ a znížiť úzkosť.
  • Rehabilitácia: Skladacie bazény môžu byť použité na rehabilitáciu psov po zranení alebo chirurgickom zákroku, pretože voda poskytuje mierny odpor a podporuje pohyb .
  • Sociálne interakcie: Bazény môžu byť miestom pre sociálnu interakciu medzi psami a ich majiteľmi alebo inými psami, čo posilňuje puto medzi nimi.
  • Zlepšenie zdravia kože a srsti: Pravidelné kúpanie vo vode môže pomôcť odstrániť nečistoty a alergény z kože a srsti psov, čo môže viesť k zlepšeniu zdravia kože a lesku srsti.

 pes_bazenok

Prvá pomoc pri prehriatí:

  • odpočinok na tienistom a chladnom mieste
  • zabezpečenie cirkulácie vzduchu
  • vlhký uterák na chladenie labiek, vnútorných strán stehien a brucha
  • voda na pitie (nie studená)

 

Je potrebné zdôrazniť, že bazény pre psov nielenže poskytujú skvelú možnosť fyzickej aktivity a zábavy, ale slúžia aj ako účinný prostriedok na ochladenie vášho psíka v horúcich letných dňoch. Investícia do psieho bazénika alebo bazéna pre psov sa tak stáva nielen radostným zážitkom pre vášho maznáčika, ale aj kľúčovým prvkom starostlivosti o jeho zdravie a pohodu. Či už ide o jednoduché osvieženie alebo fyzioterapiu psov, bazénik pre psov je skvelým doplnkom každého domáceho prostredia. S pomocou bazéna môžete posilniť vzťah so svojim psíkom, poskytnúť mu potrebnú fyzickú aktivitu a zároveň mu zaistiť príjemné a bezpečné prostredie pre kúpanie a zábavu.

SÚVISIACI TOVAR