Máte mravce v skleníku? Zatočte s nimi!

Po niekoľkých hodinách strávených v skleníku so starostlivosťou o vlastnú zeleninu, vás teraz nečakane obťažujú nepríjemní nájomníci – mravce? Je na čase vybaviť sa proti nim a rýchlo nájsť účinný spôsob, ako sa zbaviť týchto malých hmyzích nájazdníkov nielen v skleníku, ale aj na celej záhrade.

Ako na mravce v skleníku 1

Prečo sú mravce v skleníku problémom?

Samotní mravce sú zvyčajne užitoční a pracovití tvorovia. Prečo teda hľadať prostriedky na ich elimináciu v skleníku? Mravce zohrávajú kľúčovú úlohu v prevzdušňovaní pôdy a odstraňovaní tlejúcich zvyškov ostatného hmyzu. Avšak v skleníku môžu spôsobiť problémy tým, že šíria vošky, ktoré s nimi žijú v symbióze. Mravce, túžiace po sladkej medovici vytváranej voškami, môžu spôsobiť škody na rastlinách. To je dôvod, prečo hľadáme spôsoby, ako eliminovať ich vplyv v skleníku.

Ako sa efektívne zbaviť mravcov v skleníku

Existuje mnoho nápadov, ale väčšina tradičných trikov často zlyhá. Silné chemické látky sú nevhodné, pretože môžu poškodiť zeleninu. Jednou zo 100% prírodných a šetrných možností je využitie kremeliny na mravce. BIO kremelina funguje dehydratačne, čo znamená, že po kontakte s mravcom ho doslova vysuší bez toho, aby ublížila rastlinám. Táto prírodná látka, používaná aj v potravinárskom priemysle, predstavuje bezpečnú alternatívu k eliminácii mravcov v skleníku.

Kremelina na mravce

Zlikvidujte aj mravce na záhrade

Mravce sa často presúvajú do skleníka zo záhrady, a preto je kľúčové postarať sa o celkovú elimináciu mravcov na záhrade. Kremelina môže byť znova užitočným prostriedkom, pretože jej účinnosť neklesá ani po daždi. Ďalšou možnosťou sú postreky alebo spreje určené na mravce na záhrade, ktoré môžu byť aplikované na všetky úkryty a chodníky, kadiaľ mravce prichádzajú. S týmito účinnými prostriedkami by mravce v skleníku mali čoskoro prestať byť problémom.


SÚVISIACE PRODUKTY