Ako vybrať najlepšie krmivo pre sliepky?

Zvažujete obstaranie sliepok do svojej záhrady alebo už ste hrdým vlastníkom tejto pernatej hydiny? Je to skvelý nápad! Aby však vaše sliepky zostali zdravé a prinášali kvalitné znášku, je dôležité im poskytnúť vyváženú a kvalitnú stravu. Ako ale rozpoznať, ktoré krmivo pre sliepky je najvhodnejšie a čo naopak nepodávať?

Jake vybrať krmivo pre sliepky

Ako správne kŕmiť sliepky

Základným pravidlom je, že sliepka nie je len popolnice na zvyšky z kuchyne. Pre optimálnu prosperitu sliepok je nevyhnutné, aby krmivo pre sliepky obsahovalo vyvážený pomer makro a mikroživín. To zahŕňa dostatočné množstvo bielkovín, tukov, cukrov, vitamínov, aminokyselín a ďalších živín. Máte možnosť vytvoriť si vlastné krmivo pre sliepky alebo zakúpiť už pripravenú kŕmnu zmes pre sliepky.

Domáci šrot pre sliepky

V prípade, že máte prístup k cenovo dostupným obilninám, môžete sami vytvoriť krmivo pre sliepky. Ak použijete šrotovník na obilniny a kvalitné suroviny, môžete ľahko doma vyrobiť vhodné kŕmenie. Pri výrobe je však dôležité starostlivo vyberať suroviny s ohľadom na vyvážený pomer živín, vrátane kvalitných zdrojov bielkovín a minerálov.

Komplexná plnohodnotná kŕmna zmes pre sliepky

Pre tých, ktorí preferujú jednoduchší prístup, existuje možnosť zakúpiť si už kompletné krmivo pre sliepky. Granuly pre nosnice sú vyvážené tak, aby obsahovali optimálny pomer všetkých potrebných živín. Pri tomto riešení nie je potrebné pridávať žiadne ďalšie zložky, čo uľahčuje starostlivosť o sliepky a minimalizuje riziko podvýživy alebo nedostatku dôležitých živín.

Dávkovanie krmiva pre sliepky

Je odporúčané umiestniť krmivo pre sliepky do vhodného kŕmidla pre sliepky , aby sa zabránilo prípadnému lákaniu myší a potkanov. Zdravé sliepky sa prirodzene neprežírajú, takže nie je nutné sa príliš starať o presné dávkovanie krmiva pre sliepky. Zvyčajná odporúčaná dávka krmiva je približne 120 g denne na jednu dospelú nosnicu.

SÚVISIACE PRODUKTY