Minerálno-vitamínové krmivo pre sliepky

Chováte sliepky, kačice, husi, perličky alebo inú vodnú či hrabavú hydinu a chcete ju zaistiť dobrý zdravotný stav? Správne vyvážené krmivo s dostatkom vitamínov a minerálov je kľúčom k zdraviu nosníc a k ich dobrej produkci vajec. V tomto článku sa dozviete, ako si zaistiť úspešný chov Vašej hydiny a predovšetkým, ktoré kŕmne doplnky Vám pomôžu zvýšiť znášku a podporiť oplodnenosť a liahnivosť vajec.

MINERÁLNO-VITAMÍNOVÉ KRMIVO PRE SLIEPKY

Prečo dopĺňať minerálno-vitamínové krmivo do kŕmnej zmesi pre sliepky?

Bežné krmivo pre sliepky neobsahuje dostatok niektorých látok, ktoré ovplyvňujú zdravie sliepok a kvalitu vajec. Minerálno-vitamínové krmivo pomáha celkovo podporovať dobrý zdravotný stav sliepok, husí, kačíc či inej hydiny a prispieva k nutričnému vyváženie kŕmnej dávky vzhľadom na potrebu živín. Takto vyvážené krmivo plné vitamínov a minerálov pomáha zvyšovať znášku a podporuje oplodnenosť a liahnivosť vajec. Minerály a vitamíny pre sliepky zvyšujú imunitu hydiny, preto je vhodné ich pridávať do kŕmnej zmesi pre sliepky ako prevenciu proti ochoreniu či pri rekonvalescencii. Obsiahnuté vitamíny a minerály pomáhajú tiež proti strate peria.

Z našej ponuky Vám môžeme odporučiť kvalitné, zákazníkmi odskúšané a odporúčané minerálno-vitamínové krmivo pre nosnice značky FIDMIX. Minerálne krmivo je vyrábané z kvalitných surovín v Českej republike a neobsahuje žiadne geneticky modifikované suroviny.

 

Odporúčania dávkovanie minerálneho krmiva FIDMIX:

Minerálno vitamínové krmivo pre sliepky sa používa denne, rovnomerne rozmiešané do bežnej kŕmnej dávky hydiny. Na začiatku a vrchole znášky používajte vyššiu odporúčanú dávku, pri poklese znášky nižšiu odporúčanú dávku krmiva FIDMIX viď tabuľka nižšie. Jedna plná polievková lyžica obsahuje cca 30 g.

FIDMIX pre nosnice

Ako jednotlivé obsiahnuté vitamíny a minerály ovplyvňujú zdravie a znášku sliepok?

Vápnik je vo výžive hydiny doslova životne dôležitý. Hlavnú úlohu zohráva pri tvorbe škrupín - ak má sliepka dostatok vápnika, bude znášať vajíčka s pevnou škrupinou. Vápnik je tiež potrebný pre správnu funkciu opornej, nervovej a svalovej sústavy.
Vitamín D3 je nevyhnutný pre správne absorbovanie vápnika, a preto je taktiež zodpovedný za vytvorenie silnej škrupiny. V lete ho hydina získava zo slnečného žiarenia, v zime ho však je potrebné dopĺňať pomocou kŕmnych doplnkov.
Vitamín A ovplyvňuje predovšetkým znášku. Pri jeho nedostatku dochádza k veľkému poklesu hodnoty násadových vajec, znižuje sa liahnivosť a životaschopnosť mláďat.
Vitamín E ovplyvňuje predovšetkým plodnosť hydiny a znášku.
Vitamíny skupiny B (B1, B2 B6, B12) ovplyvňujú činnosť nervovej sústavy, životaschopnosť a metabolizmus hydiny, majú vplyv na znášku, vývoj embrya a liahnivosť.

Ďalšie obsiahnuté vitamíny a minerály: Fosfor, Sodík, Lyzín, metionín, Vitamín K3, Niacínamid, D-Pantotenan vápenatý, Kyselina listová, Cholín, DL-metionín, Železo, Mangán, Zinok, Meď, Jód, Selén


SÚVISIACI TOVAR