Odpudzovač mačiek: Zbavte sa nepozvaných návštevníkov

Mačky, hoci môžu byť našimi milovanými domácimi miláčikmi, môžu priniesť aj problémy, najmä ak sa pouličné mačky rozhodnú stať pravidelnými návštevníkmi vašej záhrady. Mačky sú hlavnými prenášačmi bĺch a iných chorôb ako je toxoplazmóza a iné. Preto pokiaľ na Vašej záhrade pozorujete mačacie výkaly alebo mŕtve myši a vtáky, je to známkou toho, že sa na Vašej záhrade zabývala cudzia mačka. Poďme si povedať o tom, aké sú účinné riešenia tohto ošemetného problému. 

blog-odpuzovac-kocek_02

Čo je odpudzovač mačiek?

Keď premýšľame o spôsoboch, ako sa zbaviť mačacích návštevníkov, prvá na myseľ prichádzajú ultrazvukové odpudzovače mačiek. Bohužiaľ, mačky sú mnohokrát voči týmto ultrazvukovým signálom odolné a nereagujú na ne, pretože pre nich nie sú nepríjemné. A práve tu vstupujú do hry pachové odpudzovače mačiek. Tieto zariadenia využívajú vône, ktoré sú pre mačky nepríjemné alebo znepokojujúce, čo vedie k tomu, že sa vyhýbajú oblastiam, kde sú tieto zariadenia umiestnené. Vedeli ste, že mačky majú veľmi citlivý čuch a niektoré vône sú pre nich nielen nepríjemné, ale môžu ich aj vystrašiť?

Typy odpudzovačov mačiek:

  1. Pachové odpudzovače mačiek: Pachové odpudzovače mačiek sú založené na využívaní špecifických vôní, ktoré sú pre mačky odpudivé. Medzi vône, ktoré mačky nemusia, patria citrusové vône, vône korenia alebo vône, ktoré obsahujú esenciálne oleje. Tieto vône nie sú pre človeka nepríjemné, ale pre mačky môžu byť dosť odpudivé. Najlepším riešením je odpudzovač mačiek na báze psej srsti. Nie je to len v rozprávkach, že mačky a psy sa nemusia, aj v reálnom živote predstavujú psy hrozbu číslo jedna pre mačky. Preto ich srsť môže dobre poslúžiť ako dlhodobý odpudzovač mačiek. 

  2. Vodné odpudzovače mačiek: Vodné odpudzovače mačiek pracujú na princípe postrekovania vody, keď detekujú pohyb v určitej oblasti. Mačky zvyčajne neznášajú vodu, a preto sa snažia vyhýbať miestam, kde môžu byť postriekané. Táto metóda je účinná najmä vonku, kde neprekáža, keď odpudzovač mačiek niečo postrieka. Tiež treba počítať s neustálym doplňovaním vody, čo môže byť neekonomické. 

blog-odpuzovac-kocek_03

Snažiť sa udržať mačky mimo vašej záhrade môže byť niekedy výzva, ale vhodný odpudzovač mačiek to môže urobiť jednoduchšie ako si myslíte. Skúste experimentovať s rôznymi typmi odpudzovačov mačiek a nájdite ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Prajeme Vám veľa šťastia pri úspešnom odpudzovaní mačiek a pokojnejších chvíľach vo vašej záhrade!

SÚVISIACE PRODUKTY