Aký zvoliť odpudzovač kún?

Riešite ako vypudiť kunu z pôdy? Našli ste prehryznuté káble od kún pod kapotou Vášho auta? Máte toho už dosť a rozhodli ste sa jednať a zbaviť sa kuny raz a navždy? Pokiaľ už tento problém riešite, iste viete, že máte dve možnosti, a to buď kunu odchytiť pomocou odchytovej pasce alebo ju vypudiť pomocou odpudzovača. Tento článok je venovaný najmä odpudzovačom , ich prehľadnému rozdeleniu a poukázaniu na hlavné kritériá, ktoré Vám uľahčia výber a zaistia, že odpudzovač splní Vaše predstavy, ale hlavne Vás zbaví problému s kunou.

plasic.kun

 Základné rozdelenie odpudzovačov 

Najprv si poďme odpudzovače rozdeliť na dve hlavné kategórie, a to na pachové odpudzovače kún a ultrazvukové odpudzovače nazývané aj ako plašiče kún. 

Ultrazv ukový plašič kún 

Ultrazvukový plašič kún je moderné, inteligentné zariadenie, ktoré predstavuje tichú a bezpečnú metódu, ktorá neohrozuje ľudí, ani domáce alebo hospodárske zvieratá (s výnimkou chovných myší, škrečkov, morčiat, atď.). Tento plašič kún generuje ultrazvukové signály, ktoré sú pre kunu veľmi nepríjemné a účinne ju odrádzajú. Kuna nemá možnosť si na tieto zvuky zvyknúť, pretože frekvencia sa neustále mení.

Vyberajte podľa umiestnenia 

Je vhodné, si pred zaobstaraním odpudzovača premyslieť, kam zariadenie chcete umiestniť, na základe toho  môžete vyberať plašiče kún na batérie , plačiče kún do zásuvky alebo plašiče kún do auta

Pachový odpudzovač kún 

Pachový odpudzovač kún je v podstate vrecúško naplnené chlpy rôznych psích plemom, ktoré sú navyše obohatené o odpudivý zápach a sú ošetrené voskom, ktoré predlžujú ich pachovú účinnosť. Pachový odpudzovač   kún je možné umiestniť pod kapotu vášho vozidla, na pôdu, alebo pivnice vášho domu. Toto aromatické vrecko vytvorí účinnú ochrannú bariéru, pretože kuny majú výrazne citlivý čuch a budú sa vyhýbať miestu, kde je pachový odpudzovač kún umiestnený.

 Porovnanie výhod 

Výhodou pachového odpudzovača je jeho flexibilita a veľkosť. Vďaka jeho rozmerom je možné pachový odpudzovač umiestniť takmer všade a dostať sa tak do miest, kam by sa ultrazvukový odpudzovač nezmestil. Nevýhodu však je jeho opakovaná aplikácia, kedy je nutné pachový odpudzovač meniť, pretože sa jeho účinnosť pohybuje v trvaní od 3 až 6 mesiacov. Výhodou ultrazvukového odpudzovača, je jeho nepretržitá funkcia, iba pri prístroji na ceruzkové batérie, je tiež potrebné pravidelne batérie meniť za nové. Ďalšou veľkou výhodou je jeho účinnosť, ktorá Vás ochráni počnúc od malých hlodavcov ako sú myši alebo pisce, cez väčšie hlodavce ako potkany, až po cicavce ako sú kuny. 

Veríme, že tento stručný článok vám poskytol základný prehľad o dostupných druhoch odpudzovačov a ich hlavných výhodách a nevýhodách. Sme presvedčení, že táto informácia vám uľahčí výber odpudzovača, pokiaľ práve hľadáte ten správny.

 

SÚVISIACE PRODUKTY