Prepravky na hydinu

Plánujete si kúpiť sliepky a neviete, ako ich prepravovať? Bojíte sa, že sliepkam prevozom ublížite alebo že sliepky budú z transportu v strese a následne Vám klesne znášky vajec? Najlepšou možnosťou, ako týmto ťažkostiam predísť, je kúpiť si prepravky na hydinu. Prepravka na hydinu je vhodná nielen pre prevoz sliepok, ale aj ďalšie živej hydiny ako sú bažanty, jarabice, prepelice, perličky, holuby apod.


Prepravka na hydinu vám zaistí bezpečný a pohodlný prevoz bez zbytočných komplikácií či zranenia. Aby ale hydina nebola pri transporte vystavená stresu, je dôležitý výber prepravky na hydinu a tiež zaistenie podmienok pri prevoze.

  • Prepravka na hydinu by mala byť tmavá, útulná a pre počet hydiny tak akurát veľká, aby sme jej obmedzili počas transportu pohyb a tým ju udržali v pokoji.
  • Prepravka na hydinu musí mať dostatok dýchacích otvorov, aby mala hydina za jazdy neustále prísun čerstvého vzduchu.
  • Prepravku na hydinu umiestnite pri preprave na tmavšie miesto. Sliepky tak budú pokojnejšie, pretože v tme prechádza do režimu spánku.
  • Odporúčame si zaobstarať prepravku z odolného plastu, ktorý je jednoduchý na údržbu a ľahko sa čistí.

 

Či už idete hydinu odviezť len pár metrov na vašu záhradu, či plánujete prevoz na vzdialenejšie miesta napr. z dôvodu predaja alebo výstavy, vždy je potrebné dbať na to, aby bol transport vykonaný čo najšetrnejšie a Vašu hydinu to nijakým spôsobom neohrozilo.

Přepravka na drůbež 1

 

SÚVISIACI TOVAR