Aká by mala byť prepravka pre králika?

Prepravka pre králika predstavuje ideálneho spoločníka pre cestovanie so svojim malým domácim miláčikom. Vďaka nej bude každý výlet pohodlnejší nielen pre vás, ale aj pre vášho zajačika. Pri výbere vhodnej prepravky majte na pamäti materiál, veľkosť, priedušnosť, úchyty a spôsob otvárania. Radi vám poskytneme rady, aby ste si vybrali tú najlepšiu prepravku pre králiky pre vás oboch.

prepravka-pre-kralika-a-morce

Aká by mala byť optimálna veľkosť prepravky?

Rozmery samozrejme závisia predovšetkým od veľkosti konkrétneho králika. Väčšinou bývajú prepravky pre králiky navrhnuté s dĺžkou okolo 50 cm a výškou 30 cm – táto veľkosť by mala byť dostačujúca pre pohodlný odpočinok vášho malého spoločníka počas cestovania.

Aký zvoliť materiál? 

Prepravka pre králika sa vyrába z rôznych materiálov, v širokej ponuke nájdete prepravky pre králiky z dreva, prútené a plastové. Medzi najobľúbenejšie a najpraktickejšie materiál patrí rozhodne plast. Plastový prepravný box na králika je ľahký, ľahko čistiteľný a je vybavený priedušnými otvormi.

Ú ch yt sa bude hodiť 

Prepravka na králika s úchytom ponúka pohodlie nielen pre vášho králika, ale aj pre vás. Pre zaistenie pohodlného prenášania sa uistite, že úchyt je dostatočne veľký, tak aby  sa Vám do neho pohodlne zmestila vaša ruka.

Spôsob otvárania 

Existujú dva rôzne spôsoby otvárania prepravky pre králiky a to, buď zhora, alebo klasickými dvierkami. Otváranie zhora je ideálne pre miláčikov, ktorí sú plachí, pretože ich možno ľahko vytiahnuť. Otváranie dvierkami je vhodné pre všetkých králikov, ktorí sú schopní nimi preskakovať alebo sa nimi nechajú vytiahnuť.

Náš tip 

Prepravka pre králika Vám spoľahlivo poslúži aj ako  prepravka na morča, prepravka na škrečka alebo prepravka pre fretku či iné dropbné zvieratá. 

Veríme, že vhodne zvolená prepravka pre králika prispeje k bezproblémovým a pohodlným cestám ako pre vás, tak aj pre vášho malého spoločníka. Pri výbere si dajte pozor na vyššie spomínané detaily, ako sú materiál, veľkosť, úchyty a spôsob otvárania, aby ste si mohli naplno vychutnať každý výlet so svojim zajačikom. Spoločnému cestovaniu zdar! 


SÚVISIACE PRODUKTY