Ako vybrať prepravný box pre mačky

Chystáte sa na cesty a svojho maznáčika beriete so sebou? Začínate sa obzerať po prepravnom boxe, ale tápate v širokom výbere? Pokiaľ je Vaša odpoveď áno, potom je tento článok presne pre Vás. V našom článku sa dozviete pár rád a typov podľa ktorých sa riadiť, aby ste Vašej mačke vybrali ten správny prepravný box.

prepravni-box-pro-kocku-2

 Maznáčika zvážte aj zmerajte

Prepravný box vyberajte podľa váhy a veľkosti Vášho maznáčika. Váha je pri výbere prepravného boxu určujúca ako z hľadiska pohodlia, tak z hľadiska bezpečnosti. V tesnom boxe Vašej mačke nebude príjemne a nie je to pre ňu ani bezpečné. Zvážte svojho miláčika a prepravný box prispôsobte jeho hmotnosti. V neposlednom rade maznáčika zmerajte od ňufáka po chvost. Prepravný box by mal byť natoľko pohodlný, aby si v ňom mačka mohla stúpnuť, otočiť sa, a navyše ešte zostalo miesto pre pohodlnú dečku, drbnú hračku alebo maškrtu na cestu. 

 Premyslite čím budete cestovať 

Štandardný prepravný box pre mačku je vhodný do auta, vlaku alebo lode. Pokiaľ však máte v pláne cestovať letecky, je potrebné aby prepravný box spĺňal štandardy medzinárodnej leteckej asociácie IATA pre transport lietadlom.

Zvoľte vhodný materiál 

Medzi najčastejšie používané patrí plast, ktorý je ľahký, cenovo dostupný a ľahko sa čistí. Kovové prepravné boxy poskytujú dobrú viditeľnosť a vetranie, sú často vyrobené z ľahkého hliníka a ľahko sa udržujú. Na druhej strane však často ponúkajú menší komfort. Tento nedostatok sa naopak nevyskytuje pri textilných prepravkách, ktoré dobre vyzerajú, ale sú tiež menej odolné a ťažšie udržiavateľné. 

Myslite na praktickosť a bezpečnostné prvky 

Oči síce predávajú, ale nenechajte sa zlákať hneď pri prvej dizajnovej bombe na ktorú narazíte, a radšej premýšľajte o praktickej stránke prepravného boxu. Dá sa ľahko čistiť? dá sa rozložiť ako skladacia prepravka? Zodpovedá vybraný prepravný box pre zvieratá požiadavkám cestovania? Ponúka pohodlné madlo na jednoduché prenášanie, alebo máte obavy z nepríjemného materiálu, ktorý by sa vám mohol zaryť do rúk? Ako pôsobí konštrukcia? Zdá sa byť dostatočne pevná a bezpečná? Všetky tieto faktory je dôležité zvážiť pri výbere.

Dúfame, že naše rady a tipy vám uľahčia výber prepravného boxu pre vášho maznáčika a prispejú k bezpečnému a pohodlnému cestovaniu. Vzhľadom na veľkosť, hmotnosť, materiál a bezpečnostné prvky môžete vybrať ideálny box pre spoločné dobrodružstvo. Prajeme Vám, nech sú vaše cesty plné radosti a pohodlia pre vás aj vášho chlpatého priateľa!


SÚVISIACE PRODUKTY