Ako funguje moderný infražiarič

Zháňate rýchly zdroj tepla? Potrebujete si prikúriť vo svojej kúpeľni, alebo si chcete príjemne posedieť na svojej terase aj za chladnejších dní? Infražiariče sú pre Vás tým najlepším riešením! Zaujíma Vás ako infražiariče fungujú? Aké benefity nám tieto moderné zariadenia prinášajú a prečo pri výbere ohrievača uprednostniť práve ich? Poďte s nami spoločne prísť infražiaričom na kĺb!

 

infrazářič-do-textu-

Čo sú infražiariče?

Infražiariče sú moderné zariadenia, ktoré poskytujú teplo pomocou infračerveného žiarenia. Ide o inovatívny spôsob, ktorý je pohodlný, zdravý, úsporný, ekologický a patrí medzi tie najefektívnejšie. Vďaka svojej vysokej úspornosti sa stal veľmi obľúbeným pre využitie ako v interiéri tak v exteriéri. Uplatnenie teda majú ako infražiarič do kúpeľne, do dielne alebo ako infražiarič na terasu či do pergoly.

Ako infražiariče fungujú?

Vykurovacia tyč v zariadení sa zahrieva na vysokú teplotu, vďaka čomu vyžaruje infračervené žiarenie. Toto žiarenie je nosičom energie a okamžite vytvorí rýchle teplo, ktoré prehreje všetko, čo má v dosiahnutí. Infračervené žiarenie prenáša teplo vo forme neviditeľnej vykurovacej vlny. Toto teplo potom dokáže nasmerovať priamo na Vás, respektíve do miesta, kde sa nachádzate. Odpadá Vám potom nutnosť vykurovať celý priestor. Vďaka týmto funkciám dokážu aj z dlho nevykurovaných a nehostinných miest, vytvárať miesta príjemne útulné.

Pozitívne účinky infračerveného žiarenia

Infračervené žiarenie je rovnako staré ako slnko a je súčasťou slnečného žiarenia. Túto technológiu poznáme a používame už dlhú dobu a to najmä pre jej blahodárne účinky na organizmus. Infračervené žiarenie preukázateľne zlepšuje zdravotný stav ich užívateľov, a to ako po fyzickej, tak duševnej stránke. Infračervené svetlo podporuje imunitu, uvoľňuje svaly tam, kde je potrebné uvoľniť, pôsobí regeneračne av neposlednom rade vplyvom príjemného tepla a prehriatiu tela pôsobí antistresovo. Navodzuje pohodu a napomáha tým k hlbšej a intenzívnejšej relaxácii.

infra-zena-do-textu-na-blog

 Prečo pri výbere ohrievača uprednostniť práve infražiarič?

Medzi hlavné a bezkonkurenčné výhody oproti bežným ohrievačom patrí najmä rapídna úspora elektrickej energie a to až o 60% a zdravotne prospešné účinky. Pokiaľ teda máte záujem znížiť svoje výdavky ak tomu podporiť svoje zdravie, neváhajte, infražiariče sú pre Vás tou správnou voľbou.

 SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY