Ako funguje odpudzovač hadov?

Počuli ste, že účinným spôsobom, ako sa zbaviť hadov na záhrade je odpudzovač hadov a chceli by ste sa o tomto šikovnom zariadení dozvedieť viac? Potom ste tu úplne správne! V tomto článku sa dozviete, čo je to odpudzovač čiže plašič hadov a na akom princípe funguje.

Plasic hadu

Čo je to odpudzovač hadov

Odpudzovač hadov, niekedy nazývaný aj ako plašič hadov, je malé elektronické zariadenie vydávajúce pre hady veľmi nepríjemné signály. Tieto signály sa šíria zemou, a tak hady z ošetreného pozemku vyženú na miesto, kde sa budú cítiť bezpečnejšie. Z tohto dôvodu je odpudzovač hadov výborným spôsobom, ako sa zbaviť užovky, slepýšov alebo ďalších hadov zo záhrady bez toho, aby ste im akokoľvek ublížili.

Ako funguje plašič hadov

Plašič hadov vydáva ultrazvukové signály na rôznych frekvenciách v rozsahu od 300 kHz do 1000 kHz v kombinácii s krátkodobými prenikavými vibráciami. Hady, ktorým príroda vyvinula silný sluch a vysokú citlivosť na zemské vibrácie sa budú v okolí tohto odpudzovača cítiť neustále v ohrození, a tak sa radšej presunú na nejaké pokojnejšie miesto. Veľkou výhodou je, že poradie jednotlivých signálov nemožno nijako predpovedať, a tak sa nemôže stať, že si hady na podnety zvyknú. Odpudzovač hadov je možné využívať aj preventívne. Tam, kde bude spustený plašič hadov, sa rozhodne žiadny had nerozhodne usídliť.

Na odpudenie ktorých zvierat je plašič vhodný

Odpudzovač dokáže svojimi ultrazvukovými a vibračnými signálmi vypudiť z pozemku nielen hada, ale aj krtkov, rajčiny, hraboša alebo myši. Aj keď sa takmer žiadneho z týchto zvierat nemusíme obávať, často nám v záhrade škodí alebo z nich ide strach. Väčšina hadov však patrí medzi chránené alebo dokonca ohrozené druhy, a preto je najlepším spôsobom ich iba vypudiť zo svojho pozemku.

Veríme, že odpudzovač hadov túto úlohu splní skvele a budete si môcť užívať svoje záhrady naplno.


SÚVISIACI TOVAR