Ako použiť šklbací vosk na dočistenie pri šklbanie hydiny

Chováte husi, kačice či inú vodnú hydinu a nedarí sa Vám ošklbať všetko perie a podrostky? Uberá vám to veľa síl a času a premýšľate, čo by Vám tento proces mohlo uľahčiť? Potom čítajte ďalej, pretože práve v tomto článku Vám predstavíme šklbací vosk, ktorý Vám pomôže s hladkým dočistením zvyškov peria a podrostků pri šklbanie hydiny. Dozviete sa, čo je to šklbací vosk, na čo sa využíva a prečo bude práve pre Vás veľmi užitočným pomocníkom.

 

Šklbací vosk sa využíva na dočistenie šklbanie husi, kačice či inej vodnej hydiny. S jeho pomocou odstránite ľahko a rýchlo zvyšky peria, s ktorými si škubačky nedokážu poradiť. Šklbací vosk zachytí zvyšky peria a šklbanú hydinu efektívne dočistí, aby bola pripravená na konzumáciu.

Ako si šklbací vosk pripraviť?

Vosk je predávaný v plátoch po cca 5kg, na bežné šklbanie však odporúčame použiť cca 15 kg vosku. Šklbací vosk je nutné najprv rozohriať vo vodnom kúpeli v pomere 25% vosku a 75% vody na 54-57°C najlepšie v termostatickom hrnci, ktorý bude udržiavať stálu teplotu. Pozor: rozohriaty vosk sa nesmie variť - var neumožňuje rovnomerné pokrytie hydiny voskom. Zároveň si pripravte druhú nádobu so studenou vodou.

Šklbací vosk sa využíva iba na dočistenie peria a podrostků, preto je nutné hydinu pred použitím vosku najprv ošklbať od peria. Ku šklbanie hydiny Vám môžeme odporučiť bubnovej škubačky alebo škubačky hydiny na vŕtačku, ktoré máme otestované a zákazníci sú s nimi spokojní.

Ako dočistenie pomocou šklbacího vosku prebieha?

Samostatné dočistenie prebieha tak, že předškubanou hus, kačicu či inú vodnú hydinu ponoríte do rozpusteného vosku, vytiahnete, necháte zľahka odkvapkať, aby stiekol prebytočný vosk a ihneď schladíte v nádobe so studenou vodou, aby vosk na hydine zatvrdnul. Toto opakujete podľa potreby, a potom vosk sa zvyšky peria jednoducho olúpete z tela hydiny. Ideálna hrúbka voskové vrstvy by mala byť cca 2-3 mm.

Ako naložiť s voskom po aplikácii?

Veľká výhoda šklbací vosku je, že sa dá používať opakovane. Po aplikácii ho stačí znova rozohriať, prefiltrovať cez sito, aby ste z neho odstránili peria. Potom vosk nalejete do pripravenej nádoby, necháte vosk zatuhnúť a je pripravený na ďalšie použitie. Vosk však veľmi rýchlo tuhne, a preto tento proces musíte vykonávať rýchlo. Pri práci s voskom sú nutné ochranné pomôcky - okuliare, gumové rukavice a zástera.

Veríme, že sme Vám pomohli nájsť vhodný produkt, ktorý Vám ušetrí mnoho síl a času pri dočisťovanie hydiny.


SÚVISIACI TOVAR