Ako sa bezpečne zbaviť osieho hniezda

Objavujú sa na Vašej záhrade čoraz častejšie osy? Potom si zrejme niekde na Vašom pozemku vytvorili hniezdo. Ak máte deti alebo ste sami alergici, je potrebné nájsť čo najrýchlejšie riešenie, ako zničiť a odstrániť toto osie hniezdo. Čo si budeme rozprávať, dostať žihadlo od osy nie je naozaj nič príjemné, ba naopak je to niekedy aj život ohrozujúce. Nebudeme teda otáľať a ideme si hneď vysvetliť, ako svojpomocne a pritom bezpečne zlikvidovať osie hniezdo.

Jak se zbavit vosiho hnizda


Vyhľadajte osie hniezdo

Prvým krokom je rozhodne nájsť, odkiaľ sa vlastne osy roja. Typicky si osy lepia svoje hniezda na podhľady, stropy a previsy, kde sú chránené pred dažďom. Osie hniezdo však môžete nájsť aj v dutinách stromov, v strúchnivelom pni alebo v krajine.

Zvoľte vhodný čas likvidácie osieho hniezda

Pokiaľ hľadáte spôsob, ako zlikvidovať osie hniezdo, rozhodne sa príliš neukvapujte. Ako sa hovorí, ráno múdrejšie večera a aj pri likvidácii osieho hniezda si radšej počkajte na skoré ráno. Práve v túto dobu je likvidácia osích hniezd najbezpečnejšia, pretože osy sú ešte v hniezde. To Vám zaručí, že zlikvidujete celú ich populáciu a navyše odpadá riziko, že na Vás zaútočia nejaké vracajúce sa osy do hniezda.

Bez ochranných pomôcok ani ranu

Ďalšou dôležitou položkou v postupe, ako sa zbaviť osieho hniezda, sú rozhodne ochranné pomôcky. Proti osám je dobré obliecť sa od hlavy až po päty. Obujte si pevné topánky, oblečte si nohavice, bundu, rukavice, okuliare a nezabudnite aj na ochranu krku a hlavy.

Použite účinný sprej na osy

Kľúčovým momentom je vybrať skutočne účinný prípravok proti osám. Veľmi osvedčená je pena na osy, ktorú streknete priamo do osieho hniezda. Sprej na osy vo forme peny sa vo osom hniezde rovnomerne rozširuje a znemožňuje osám v odlete. Pena na osy teda funguje okamžite proti osám v hniezde a navyše zanechá na hniezde vrstvu vosku s naviazanou účinnou látkou. Osy, ktoré v čase aplikácie spreja neboli v hniezde, teda uhynú hneď ako prídu do kontaktu s touto látkou.

Ak hľadáte spôsob, ako sa zbaviť poletujúcich ôs v domácnosti, potom je príhodnejšie zaobstarať si sprej proti osám, ktorý sa aplikuje priamo do ovzdušia alebo na rámy okien. Sprej má po aplikácii taktiež takmer okamžitý účinok. Pokiaľ dodržíte celý tento postup, potom Vás doma ani vonku už žiadna osa obťažovať nebude. K likvidácii ôs však odporúčame vždy pristupovať s rešpektom a predovšetkým nepodceniť prevenciu a prípravu.

SÚVISIACI TOVAR