Ako sa zbaviť krtka na záhrade?

Každý sme sa s krtkom už stretli, hlavne keď začne krtko rozkopávať starostlivo upravenú záhradu alebo pripravenú záhradku na pestovanie sadeníc, naša trpezlivosť často dosahuje kritický bod. Aj napriek tomu, že je krtko chráneným zvieraťom, naša jediná možnosť je vyhnať ho z nášho pozemku. Ako na to? Prinášame vám overené tipy, ako sa zbaviť krtka!

plasic-krtkov

Prečo krtkovia navštevujú práve vašu záhradu?

Krtkovia sú malí čierni hmyzožravci. Takže, keď sa objaví v vašej záhrade, môžete byť potešení, pretože to znamená, že je plná dážďoviek a ďalšieho života. Táto radosť však rýchlo mizne, keď sa na záhrade objavia krtkové zhromaždenia. Aj keď vyzerá, že je záhrada napadnutá celým stádom krtkov, často za to môže iba jeden jediný krtkov, pretože sú schopní hĺbiť chodby rýchlosťou 12-15 metrov za hodinu po celý rok, pretože krtkovia neprezimujú.

Ako na krtka?

Krtkovia majú zlý zrak, ale príroda ich obdarila silným sluchom, čuchom a citlivosťou na zemské vibrácie. Takže, ak hľadáte spôsob, ako vyhnať krtka zo záhrady, je najlepšie zamerať sa na tieto zmysly. Ako môžeme vyskúšať, aby sme krtka vyhnali:

  1. Chemické odpudzovače: Nasiaknutú handru naftalínom alebo benzínom môžete umiestniť do krtších chodieb.

  2. Aromatické kvety: Výsadba rastlín, ktoré krtky nemajú rady, ako sú afrikány alebo mliečnik preháňavý.

  3. Časté kosenie trávnika: Krtko neznáša hluk a časté kosenie záhrady alebo iné hlučné aktivity môžu krtka vyhnať.



Pokiaľ nechcete skúšať domáce rady, môžete vyskúšať osvedčené plašiče krtkov alebo pasce na krtky.


Čo je to plašič krtkov?

Plašič alebo odpudzovač krtkov je špeciálne elektronické zariadenie, ktoré jednoducho umiestnite do zeme na miesto, odkiaľ chcete krtky vyhnať. Plašič na krtky generuje ultrazvuk v kombinácii s krátkodobými prenikavými vibráciami. Tieto vibrácie a zvuky sú pre krtky nepríjemné a spôsobujú, že sa cítia neustále ohrození. Krtkovia žijú v neustálom strese a nakoniec sa rozhodnú zmeniť miesto pôsobenia na pokojnejšie, čím riešite svoj problém.

odpudzovac-motor-vibrasonic

Ako vybrať najlepší odpudzovač krtkov?

Pri výbere plašiča krtkov si starostlivo zistite, na akom princípe odpudzovač funguje. Aby bol čo najúčinnejší, mal by kombinovať ultrazvukové signály v náhodne sa meniacej frekvencii od 300 do 1000 kHz s vibráciami. Poradie vibrácií a zvukov na rôznych frekvenciách by malo byť náhodné, aby si krtkovia nemohli na signály zvyknúť. Odporúčame plašič krtkov, hadov a hrabošov MOTOR VIBRASONIC M6, ktorý spĺňa všetky tieto parametre.

Výhody elektronického plašiča krtkov

Elektronický plašič na krtky je úplne netoxický a bezpečný pre deti aj zvieratá. Po jeho inštalácii sa nemusíte báť, že by ublížil niekomu alebo niečomu. Vodeodolný kryt umožňuje používanie po celý rok za akýchkoľvek vonkajších podmienok. Plašič krtkov navyše vyženie z vašej záhrady aj hraboša, myši alebo hady.

Vyskúšajte naše tipy a veríme, že si poradíte s vašim usilovným záhradným hosťom.


SÚVISIACE PRODUKTY