Drvič na ovocie: Ako vybrať najlepší?

Vlastníte ovocný sad či malú vinicu a chceli by ste uľahčiť prácu a hlavne ušetriť čas pri spracovaní ovocia? Bez ohľadu na to, či sa jedná o hrozno, jablká či iné plody, kľúčovým prvkom je pred lisovaním alebo muštovaním drvenie ovocia. V tomto ohľade vám prichádza výrazne vychytaný pomocník - drvič ovocia. Ako teda tieto zariadenia fungujú a čo treba zvážiť pri ich výbere?

ako-vybrat-drvic-na-ovocie_01

Ako drvič na ovocie funguje?

Drvič na ovocie predstavuje jednoduché a pritom šikovné zariadenie, ktoré vám uľahčí ručné drvenie ovocia. Prestanete strácať čas manuálnym drvením, pretože tieto zariadenia umožňujú rýchlo a efektívne spracovať plody. Princíp je jednoduchý – ovocie sa nasýti do nádoby, ktorá sa zužuje smerom dole, a valcové mechanizmy na dne tejto nádoby sa otáčajú, drvia a vytvárajú ideálny základ pre následné lisovanie alebo muštovanie.

Ako vybrať ten pravý drvič na ovocie?

  1. Materiál: Materiál drviča je kľúčovým faktorom. Existujú varianty z dreva, plechu, plastu a nerezu. Pre ľahké čistenie a dlhú životnosť sa odporúča voľba nerezu.

  2. Typ drviča:

    • Ručný drvič na ovocie: Ideálne pre majiteľov pár ovocných stromov alebo menšie domáce vinice. Zastane veľa práce, ušetrí čas a nie je nutná vysoká investícia.Keďže ale ovocie budete drviť ručne páčkou, je tento drvič ovocia vhodný na spracovanie menšieho počtu ovocia.
    • Elektronický drvič ovocia: Vhodný pre tých, ktorí plánujú spracovávať veľké objemy ovocia. Počiatočná investícia je vyššia, ale zariadenie vykoná všetku prácu. Tento drvič ovocia sa síce pohybuje v celkom vysokej cenovej relácii, ale oplatí sa všetkým, ktorí potrebujú spracovať naozaj veľké objemy ovocia.

  1. Typ ovocia: Chcete drviť hrozno, jablká, hrušky alebo iné ovocie? Ak sa chystáte na lisovanie hrozna, budete potrebovať drvič na hrozno, ktorý je vybavený valcami vhodnými práve na stláčanie hrozna. Na drvenie tvrdšieho ovocia ako sú jablká, hrušky a pod. je vhodné použiť valce s hrotmi. Môžeme odporučiť drvič na ovocie 2v1, u ktorého si môžete meniť valce na drvenie hrozna a valce s hrotmi na drvenie jabĺk. Je ideálnou voľbou pre všestranných pestovateľov.


Pomocou drviča na ovocie teda môžete s radosťou vstúpiť do tohtoročnej sezóny zberu a pripraviť si domáci mušt či pálenku s minimálnym úsilím. Prajeme vám dobrý zber a nekonečné chute pri ochutnávaní domácich lahôdok.


SÚVISIACE PRODUKTY