Ako sa zbaviť krtkov? Vypudí ich plašič krtkov!

Máte na svojej záhrade čoraz viac krtín a už Vám dochádzajú nápady, ako vyhnať krtka zo záhrady? Prítomnosť krtka v záhradke síce vypovedá o tom, že ju máte plnú dážďovku a iných užitočných tvorov, avšak rozrytú záhradu plnú krtín nechce nikto z nás. Preto vám ukážeme účinný spôsob, ako sa zbaviť krtkov na záhrade. Tento obľúbený spôsob, ako vypudiť krtka, zvládne úplne za Vás malý elektronický prístroj zvaný plašič krtkov.

Ako na krtka

Krtko obyčajný

Krtko je malý čierny hmyzožravec žijúci niekoľko decimetrov pod zemou. Krtko buduje chodby dvojakého typu, jedny sú obytné a tie druhé okružné, v ktorých lovia potravu. Krtko je naozaj neúnavný pracovník. Chodby dokáže hĺbiť rýchlosťou 12-15 m za hodinu a môžu byť dlhé až niekoľko stoviek metrov. Krtko sa nezastaví dokonca ani v zime, pretože krtkovia neprezimujú. Krtko patrí medzi chránené živočíchy, a preto jediným spôsobom, ako sa môžeme krtkov zbaviť, je vyhnať krtkov z nášho pozemku. Krtko má zlý zrak, pretože ho pod zemou nepotrebuje, ale zato ho príroda obdarila veľmi silným sluchom, čuchom a tiež citlivosťou na zemské vibrácie. A práve na tieto posilnené zmysly môžeme, pri premýšľaní nad tým, ako sa zbaviť krtkov zo záhrady, cieliť.

Ako na krtka

Otázkou, ako na krtka, sa určite trápi nejeden záhradkár. Existuje množstvo babských rád, ako vyhnať krtka zo záhrady, avšak aj keď tieto spôsoby zafungujú, vo väčšine prípadov sa krtko skôr či neskôr vráti späť do svojich už pripravených chodbičiek. Na krtka preto musíme mazanejšie a vybrať spôsob, ako sa zbaviť krtkov nadobro – tým myslíme, ako vypudiť krtka nadobro. A presne s tým nám pomôže odpudzovač čiže plašič krtkov.

Ako sa zbavit krtkov na zahrade

Plašič krtkov - ako funguje?

Odpudzovač alebo plašič krtkov je malé elektronické zariadenie, ktoré iba jednoducho vložíte do zeme na miesto, odkiaľ chcete krtky vypudiť. Plašič krtkov je naprogramovaný tak, aby vydával ultrazvukové signály na rôznych frekvenciách v kombinácii s krátkodobými prenikavými vibráciami. Tieto ultrazvukové signály a vibrácie sú pre krtky veľmi nepríjemné a cítia sa v neustálom ohrození. Kvalitný plašič na krtka by mal vydávať ultrazvukové signály na rôznych frekvenciách a v rôznych intervaloch, aby si krtko na tieto podnety nemohol nikdy zvyknúť. Plašič krtkov môžete mať na záhrade umiestnený pokojne po celý rok a tým si zaistíte, že sa Vašej záhrade vyhne každý krtko, ale aj had alebo hraboše oblúkom a radšej si nájde nejaké pokojnejšie miesto na bývanie.

Výhody plašiča krtkov

 Elektronický odpudzovač krtkov je nenásilnou formou, ako vyhnať krtka zo záhrady.

Plašič krtkov je úplne netoxický a je teda bezpečnou formou ochrany aj keď máte deti alebo domáce a hospodárske zvieratá.

Odpudzovač krtkov (s vodotesným krytom) môžete používať 365 dní v roku za každých podmienok.

Plašič na krtka funguje aj ako plašič hrabošov, rejskov, myší alebo hadov.

Plašič krtkov je výborná prevencia proti zabývaniu sa krtkov, hadov alebo hrabošov na Vašej záhrade.

 

SÚVISIACI TOVAR