Najúčinnejšia jed na potkany a krysy

Potkan obyčajný patrí medzi najinteligentnejšie hlodavce a veľmi prispôsobivé cicavce. Ak sa dostane do nášho obydlia, dokáže napáchať nespočetné škody a nie je jednoduché sa ho zbaviť. Potkan je rovnako ako krysa navyše prenášačom mnohých infekčných ochorení. Ak ste teda našli krysia či potkania trus, mali by ste začať ihneď konať! Jednou zo zaručených metód, ako sa zbaviť potkanov, je použiť jed na potkany a krysy. Čítajte ďalej a dozviete sa mnoho ďalších informácií práve o tomto účinnom spôsobe hubenie potkanov!

 potka-do-textu-dva

Potkan alebo krysa?

Potkan obyčajný môže merať až 27 cm a vážiť až 500g, chvost má kratší ako telo. Srsť potkana je sivohnedá, má malé čierne oči a menšie uši. Potkan je všežravec, avšak dáva prednosť obilninám a iné rastlinné strave. Jedná sa o vodomilného tvora, ktorý vie plávať, potápať sa, šplhať aj skákať. Vyhľadáva vlhké miesta ako sú, pivnice, sklady, chlievy, kanalizácie, či usadlosti blízko vody. Potkany sa v dobrých podmienkach veľmi rýchlo množia. Samice vrhne až 5x ročne a zakaždým môže mať až 10 mláďat. Potkan je v Slovenskej republike veľmi rozšírený na rozdiel od krysy, ktorú prispôsobivejšie potkan takmer vytlačil. Krysa má na rozdiel od potkana rada suché a teplejšie miesta. Je všeobecne menšie ako potkan, ale chvost má naopak dlhší než telo. Krysa má väčšie oči, špicatejší ňufák a dlhší ušnice.

Ako vyhubiť potkany?

Jedna z viacerých účinných metód, ako sa zbaviť potkanov je využiť jed na potkany a krysy. Potkany sú však veľmi inteligentné tvory a keď si všimnú, že ostatní tvorovia po požití návnady hynú, začnú sa ju vyhýbať. Preto Vám môžeme odporučiť jed na potkany a krysy z našej ponuky, ktorý má dlhší nástup účinku a hubí potkany bezbolestne, a preto ostatné tvorovia nemajú podozrenie, že sa jedná o jed a dokážete tak vyhubiť celú potkaní svorku. Jedy v potkanoch a krysách navyše vyvolávajú pocit smädu, a tak často umierajú vonku pri hľadaní vody k napití.

Jed na potkany a krysy - na akom princípe funguje?

Jed na potkany je v skutočnosti tzv. antikoagulačnej rodenticíd, ktorý v tele zablokuje využitie vitamínu K, ktorý je potrebný k zrážaniu krvi. S nedostatkom vitamínu K dochádza k pomalému krvácaniu, avšak až za 3 - 5 dní sa objavia prvé príznaky otravy. Jed na potkany je vo forme sáčkov naplnených pastou. Vrecká sa ľahko dávkujú a ihneď spoznáte, či sú nakousané. Nástrahu je možné používať ako vo vnútorných, tak i vonkajších priestoroch.

 


Ako jed na potkany správne aplikovať?

Pred umiestnením nástrahy odstráňte všetky potraviny, ktoré by mohli byť pre potkany ľahko dosiahnuteľné a mohli by ich odlákať.

Oblasť, kde sa potkany či krysy vyskytujú nijako nečistite, aby to hlodavce nevyrušilo a neodlákalo.

Vrecká s nástrahou umiestnite do deratizačných staničiek a viditeľne ich označte, aby bolo zrejmé, že obsahujú nebezpečný prípravok.

Návnadu vždy umiestnite mimo dosahu detí či domácich a hospodárskych zvierat.

Jed na potkany a krysy pripevnite do blízkosti miest, kde ste zaznamenali ich výskyt (diery, nory, cestičky ..).

Aplikačná dávka pre hubenie potkanov je 5-10 sáčkov (100 - 200g) na jedno nástražné miesto.

Pred aplikáciou si pozorne prečítajte etiketu, dodržujte dávkovanie a bezpečnostné návod na použitie.