Plne automatická liaheň na vajcia CIMUKA HB typ S

Hľadáte kvalitnú plne automatickú liaheň na vajcia, s ktorou bude liahnutie úplne bez starostí? Nechcete sa starať o reguláciu teploty a vlhkosti, otáčanie či chladenie vajec a zároveň si chcete zaistiť výborné výsledky liahnutia? Potom ste tu správne! Práve skriňová liaheň Cimuka HB typ S bude perfektne vyhovovať Vašim požiadavkám!
Liahnutie liaheň CIMUKA HB typ liahne S

Plne automatická liaheň na kurčatá Cimuka patrí k špičke na trhu a ponúka rad patentovaných technológií, ktoré vznikli počas viac ako 30-ročné histórie spoločnosti, vďaka ktorým chovatelia dosahujú výborné výsledky liahnutia. S touto univerzálnou liahní nebude problém liahnutia aj dolíhnutí kurčiat, húsat, kačíc, bažantov či prepelíc. Automatické liahne čiže inkubátory značky Cimuka sú snom pre každého chovateľa, ktorý hľadá liaheň kurčiat s automatickou reguláciou teploty aj vlhkosti s vysokou presnosťou a kontrolným alarmom, s automatickým otočným systémom vhodným pre všetky druhy vajec bez nutnosti čokoľvek dokupovať a s unikátnou funkciou chladenia vajec. Tieto kvalitné profi liahne sa navyše vyznačujú veľmi jednoduchou obsluhou a sú jednoduché na čistenie a údržbu.

Koľko vajec je možné v liahni "vysedieť" naraz?

Liahne Cimuka HB sú veľké skriňové liahne, ktoré sú vďaka intuitívnemu ovládaniu vhodné ako pre hobby, tak aj pre profesionálne chovateľa. Liahne sú vyrábané v štyroch veľkostiach, s kapacitou 175 až 700ks slepačích vajec, takže si môžete vybrať tú najvhodnejšiu liaheň pre Vaše potreby. Liaheň na vajcia je však veľmi flexibilná a tak sa nemusíte báť, že by ste v liahni nemohli liahnuť aj ostatné druhy hydiny. Rošty pre umiestňovanie vajec sú totiž vybavené deliacimi lištami, ktoré umožňujú umiestnenie rôznych veľkostí vajec od prepeličích až po husacie.

 

Otáčanie vajec? Samozrejme automatické!

Otáčanie vajec v liahni je zabezpečené pomocou automatického systému pre otáčanie vajec TurnX. Jedná sa o kovovú konštrukciu s vlastným motorom a adaptérom, ktorá otáča s vloženými rošty s vajcami pravidelne a veľmi jemne v 1 hodinových intervaloch. Pokiaľ chcete liaheň využiť zároveň ako doliaheň hydiny, stačí na posledné 3 dni inkubácie otočný systém vypnúť a na rošty na vajcia pripevniť kryty, aby Vám vznikli košíky vhodné pre doliahnutia.
System otacanie vajec CIMUKA HB500S


Presná regulácia teploty a vlhkosti - jedným slovom spoľahlivosť!

Liaheň má prehľadný ovládací panel s displejom, na ktorom si nastavíte hodnoty vlhkosti a teploty jasne a pohodlne s vysokou presnosťou. Ďalšia nesmiernou výhodou je možnosť kontrolného alarmu, ktorý Vás upozorní pri prekročení nastavenej príliš nízke alebo naopak vysoké teploty či vlhkosti. Vlhkosť si liaheň udržuje sama vďaka automatickému systému HUMISONIC.
Nastavenie a kontrola teploty a vlhkosti v liahni CIMUKA HB C a  S


Automatické ochladzovanie vajec? Žiadny problém!

Liahne Cimuka HB disponujú unikátnou funkciou aktívneho periodického chladenia vajec. Čo to v praxi znamená? Liaheň dokáže automaticky podľa nastavenia znížiť v pravidelných intervaloch teplotu i vlhkosť na nízkej hodnoty, a tým ochladiť vajcia a simulovať správanie hydiny, ktorá počas liahnutia na určitú dobu opúšťa hniezdo, aby sa napila a nasýtila. Na konci fázy ochladzovania si liaheň automaticky zvýši vlhkosť, aby simulovala rosenie vajec, ku ktorému dochádza v prírode tak, že sa hydina počas prestávky namáča a následne takto mokrá nasadá späť na vajcia.
Systém HUMISONIC CIMUKA HB

Zhrnuté, podčiarknuté, s kúpou liahne Cimuka HB neurobíte chybu a liahnutia ktoréhokoľvek druhu hydiny pre Vás bude potešením!