Ako sa zbaviť mravcov na záhrade?

Záhradu zaplavili drobní návštevníci vo forme mravcov a hľadáte šetrné riešenie, ako ich zahubiť? To platí najmä, ak sa na záhrade venujete pestovaniu ovocia a zeleniny, kde by prílišné používanie chémie a pesticídov nebolo ideálne. Existuje ale účinný a prírodný spôsob, ako sa zbaviť mravcov, a to bez negatívnych vplyvov na vaše rastliny.

Ako vyhubit mravce na zahrade I

Prečo sa zbaviť mravcov?

Mravce sú síce užitočné pre záhradu, ale môžu sa stať škodlivými škodcami. Môžu škodiť rastlinám, najmä ak majú v záhrade prístup k medovici od vošiek, ktoré si chovajú a prenášajú z rastliny na rastlinu. Ako sa teda zbaviť mravcov na záhrade alebo v skleníku bez použitia silných chemikálií?

Riešenie č. 1: Horúca voda

Skúste obranný krok proti mravcom s využitím niečoho tak jednoduchého ako je horúca voda. Mravce nemajú radi blatisté miesta, a tak jednoduché polievanie hniezda horúcou vodou môže byť efektívnym spôsobom, ako ich donútiť odísť. Opakujte postup niekoľkokrát pre maximálny efekt.

Riešenie č. 2: Kremelina

BIO kremelina je ďalším účinným nástrojom v boji proti mravcom. Tento biely prášok, vyrobený z extrakcie oxidu kremičitého z morských tvorov, je pre rastliny aj zvieratá úplne neškodný. Stačí na niekoľkých strategických miestach rozptýliť ľahkú vrstvu kremeliny, a tá pohlcuje vlhkosť z tiel mravcov, čo ich postupne vysušuje a likviduje.

Kremelina na mravce

Postup pri použití kremeliny:

  1. Pozorujte mravčie chodníky a obľúbené miesta.
  2. Nasypte tenkú vrstvu kremeliny na tieto miesta.
  3. Po niekoľkých dňoch skontrolujte efektivitu - pokiaľ sa mravce presunuli, aplikujte kremelinu znova.


Veríme, že tieto prírodné triky vám pomôžu udržať vašu záhradu bez mravcov a zaistia zdravý rast vašej zeleniny bez použitia chémie.


SÚVISIACE PRODUKTY