Vytvorte si jednoducho inteligentný kurín pre sliepky

Zvažujete, ako si zjednodušiť život s každodenným otváraním a zatváraním kurína? Nie je to dilema, ktorú by ste prežívali sami! Denne nezostáva dostatok času ani energie na ranné behanie na otvorenie a večerné na zatvorenie kurína. A čo potom, keď sa chystáte na víkendový výlet. Dnes si však môžete vytvoriť kurín tak šikovný, že sa o otváranie a zatváranie postará sám.

Ako na šikovný kurín?

Aby bol váš kurín šikovný a plne automatický, stačí zaobstarať jednotku pre automatické zatváranie a otváranie. Investícia do týchto jednotiek sa pohybuje rádovo v tisícoch korún, ale oplatí sa vám mnohonásobne.

Ako automatické dvierka do kurína fungujú?

  1. Časovač: Dvierka s časovačom jednoducho pracujú na princípe nastavených časov otvárania a zatvárania. Stačí si vybrať, kedy má byť kurín otvorený a kedy uzavretý, a zariadenie sa postará o zvyšok.

  2. Svetelný senzor: Dvierka vybavené svetelným senzorom fungujú na báze snímania úrovne osvetlenia. Otvárajú sa ráno so svitaním a zatvárajú pri súmraku večer.


Niektoré modely dokonca kombinujú oba princípy. To znamená, že primárne využívajú senzor svetla, a pokiaľ nie je dostatočná tma, spustia záložný časovač.

Montáž automatického otvárania a zatvárania kurína:

Montáž závisí od toho, aký typ samootváracích dvierok zvolíte. Buď môžete pripojiť jednotku k bežným dvierkam kurína, alebo si zaobstarať kompletné automatické dvierka.

  1. Jednotka pre automatické zatváranie kurína: Pripevníte ju nad dvierka kurína a pripojíte pomocou lanka. Nastavíte funkcie podľa návodu a hotovo.

  2. Kompletné automatické dvierka do kurína: Montujete ich do otvoru v kurníku a postupujete podľa návodu na jednoduchú inštaláciu.


Automaticke zavirani kurniku 

Nastavte si automatické otváranie a zatváranie kurína a užite si pohodlie, keď vám šikovný kurín odľahčí starosti so starostlivosťou o sliepky. Skoro ako rozprávka, čo poviete?


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY