Ako vybrať kŕmidlo pre sliepky

Na prvý pohľad sa môže zdať, že je spôsob kŕmenia sliepok nepodstatný. Istou možnosťou je nechať krmivo v kurníku v nejakom hrnci či vedier. Tak prečo si vôbec krmítko pre sliepky kúpiť?

Sliepky sú nezbedné a nádoby s krmivom rady prevracajú a následne krmivo rozhrabují po celom kurníku. Rozsypané krmivo následne láka votrelca, ako sú myši, potkany a ďalšie škodcovia. Jednou z hlavných predností kŕmidlá pre sliepky teda je, že sliepkam neumožňuje jeho prevrhnutie. Väčšina kŕmidiel pre sliepky má navyše ochrannú mriežku proti plytvaniu potravy.

Vzhľadom k tomu, že je kŕmidlo pre hydinu z časti uzavreté, je možné udržiavať krmivo v čistote a suchu a máte prehľad o tom, koľko toho sliepky zje.

Veľkosť kŕmidla pre sliepky:

Prvá vec, ktorú musíte vziať do úvahy je veľkosť vášho chovu. Podľa toho sa bude odvíjať váš ďalší výber. Do úvahy môžete tiež brať, ako často chcete hydine krmivo doplňovať a či jazdíte často mimo domova. Môžete tiež vychádzať z toho, že každá sliepka sníva za deň cca ½ šálky krmiva teda 100-120g.

Typy kŕmidiel pre sliepky:

Vybrať si môžete z celej rady kŕmidiel a každému z Vás môže vyhovovať iný druh kŕmidla pre sliepky. Kŕmidlá sú ponúkané plastové alebo pozinkovaná. V ponuke sú napr. kŕmidlá závesná, ktorá sa dajú zavesiť do výšky, čím si zaistíte čistotu krmiva, pretože sliepkam znemožníte znečisťovať potravu svojim trusom.

Ďalej kŕmidla žľabová či korytová, ktoré majú pevnú a stabilnú konštrukciu.

A nakoniec automatické kŕmidlo pre sliepky. Automatické kŕmidlo pre sliepky je v podstate nádoba s tubusovými zásobníkom, ktorý naplníte krmivom. Zo zásobníka je následne automaticky dopĺňané krmivo do podávača, kde ho sliepky odoberajú. Sliepky tak majú stály prísun čerstvého jedla a nemusíte sa obávať odísť na víkend mimo domova.

Kam kŕmidlo pre hydinu umiestniť:

Jedno z najlepších miest pre umiestnenie či zavesenie kŕmidlá je vnútri kurníku. Týmto je krmivo chránené pred poveternostnými vplyvmi a škodcami.

Ak si s výberom kŕmidla stále neviete rady, tak nás neváhajte kontaktovať a my Vám s výberom kŕmidla radi poradíme.



SÚVISIACI TOVAR