🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Aký zvoliť kurín pre 10 sliepok

Hľadáte kurín, ktorý bude ideálny pre vašich 10 sliepok? Správny kurín by mal sliepkam poskytnúť bezpečné a pohodlné útočisko a zároveň by sa mal ľahko čistiť. Potom už je na každom chovateľovi, ktorý kurín pre sliepky pre neho bude tou najlepšou voľbou. Pripravili sme pre Vás preto porovnanie našich najlepších kurínov pre 10 sliepok a vysvetlíme si, aké sú v nich rozdiely. Tak poďme na to!

Kurín pre 10 sliepok

Rozmery kurína pre 10 sliepok

Pokiaľ hľadáte kurín pre 10 sliepok, potom pre Vás bude ideálny priestor s podlahovou plochou 1,5-2,5 m2. Záleží ale aj na tom, ako je priestor kurína koncipovaný, koľko má hradov a znáškových hniezd. Menšie kurín pre 10 sliepok neodporúčame, aby sa v ňom dievčatá nekrčili, ale zároveň by kurín pre sliepky nemal byť ani oveľa väčší, aby v ňom bolo hydine príjemne aj v chladnom počasí. Pri plánovanie kurína však počítajte aj s výbehom, ktorý by mal mať výmeru minimálne 40m2.

Porovnanie kurínov pre 10 sliepok

Pri vyberaní kurína pre 10 sliepok, Vám môžeme odporučiť tieto dva druhy kurínov. Každý z kurínov má inak riešené umiestnenie kukaní, hradov a tiež možnosti čistenia. Záleží potom už len na Vás, ktorý kurín pre 10 sliepok Vám bude najviac vyhovovať, alebo ktorý sa Vám bude jednoducho páčiť viac.

 


Kurín pre sliepky
POLLY CLASSIC 2XL


Kurín pre sliepky
POLLY FARM EVOLUTION 3XL

 Rozmery

105x155x107 cm

130x110x110 cm

 Počet hradov

3

4

 Počet kukaní

2

3

 Vonkajšie kukane

ÁNO

NIE

 Výsuvný trusník

ÁNO

NIE

 Otváracia strecha

NIE

ÁNO

 Jednoduché rozloženie na čistenie

ÁNO

ÁNO

 Materiál odolný proti napadnutiu klieštikovci

ÁNO

ÁNO

 Hmotnosť

60 kg

67 kg

 

Materiál kurínov

Pri výbere kurína máte často na výber drevené a plastové kuríny. My však odporúčame kuríny pre sliepky vyrobené z viacvrstvového HPL laminátu, ktorý je veľmi pevný a odolný. Tento materiál je navyše výborným izolantom medzi vnútorným a vonkajším prostredím, takže nemusíte hľadať zateplený kurín pre 10 sliepok. Ďalšia z veľmi dôležitých vlastností tohto materiálu je, že minimalizuje množenie roztočov-klieštikovcov v kuríne. Materiál kurína pre sliepky je totiž veľmi hladký, a tak neposkytuje vhodné podmienky pre tieto drobné parazity.


Montáž kurínov

Kuríny vyrobené z HPL laminátu zvládne zostaviť a rozložiť naozaj každý. Zostavenie kurínov je možné bez akéhokoľvek náradia pomocou patentovaného zámkového systému.

Veríme, že ani s jedným z týchto kurínov neurobíte chybu. Naopak budete nadšení z toho, ako sa kurín pre sliepky ľahko čistí, ako v ňom sú sliepky spokojné a koľko dlhých rokov bude kurín pre sliepky zdobiť Vašu záhradu.

SÚVISIACI TOVAR