Plašič kún alebo ako sa zbaviť kuny pomocou ultrazvukového odpudzovače

Obťažuje Vás kuna na pôde, v chalupe, v kurníku či v aute? Ničí Vám strešnú izoláciu, hryzie káble v aute, zanecháva za sebou hluk a zápach? Potom je načase kunu čo najrýchlejšie odradiť od návštev Vášho obydlia. Ak nechcete k odpudenie kún používať pachové postrekovače či kunu uloviť do sklopce na kuny, ponúka sa využiť elektronický plašič kún.

Odpudzení kuny

Čo je to plašič na kuny

Plašič na kuny je malé elektronické zariadenie, ktoré vydáva ultrazvukové signály, ktoré sú pre kuny, ale aj malé hlodavce ako myši, potkany a rejsky nepríjemné, a v dôsledku toho po krátkom čase priestor vybavený plašič opúšťa. Prístroj vydáva zvuky s premennou frekvenciou, aby si škodcu na zvuk nezvykol a nevrátil sa.

Využitie plašiča na kuny

Plašič kún Vám pomôže ochrániť vnútorné priestory ako sú pôdy, garáže, podkrovia, chalupy, pivnice, kuríny, priemyselné haly, sklady, dielne, špajze, reštaurácie, supermarkety. Ale aj vonkajšie priestory: záhrady, ovocné sady, dvory, parkoviská atď. Vzhľadom k malej veľkosti zariadenia, je prístroj možné použiť aj v menej prístupných priestoroch, napr: strechy, podhľady, alebo ako plašič kun do auta.

Využitie plašiča na kuny

Ako vybrať odpudzovač na kuny

Odpudzovače sú vyrábané vo verzii s napájaním priamo zo siete, alebo v prípade, že plašič kún potrebujete využiť aj v miestach, kde nie je k dispozícii elektrický prúd, môžete využiť prístroj napájaný na batérie.

Ultrazvukový plašič hlodavcov je vhodné vyberať podľa toho, akú veľkú plochu chcete chrániť. Dosah prístroja je daný druhom a množstvom reproduktorov, z ktorých ultrazvukový signál vychádza. Odpudzovače DRAGON ULTRASONIC vybavené profesionálnym membránovým reproduktorom, majú niekoľkokrát silnejšie dosah než prístroje s reproduktorom kovovým. Dosah sa samozrejme zvyšuje aj s vyšším počtom reproduktorov.

DRAGON ULTRASONIC C200 p2

Ako umiestniť plašič na kuny

Plašič kún je v priestore vhodné umiestniť tak, aby ultrazvukové signály dosahovali bez odrazenie, čo najďalej. Preto sa prístroj odporúča umiestniť do jedného z rohov ošetrovaného priestoru, s nasmerovaním na protiľahlý roh. Ultrazvukový signál sa totiž veľmi dobre odráža od pevných plôch a tým sa jeho zvuk zvyšuje. Frekvencia odpudzovače sa optimálne šíri aj v motorovom priestore vozidla, a preto je vhodný ako plašič kun do auta.

Odpudzovač Dragon Ultrasonic pripevníte do ošetrovaného priestoru pomocou magnetického držiaku ľahko, rýchlo a bezpečne na takmer akýkoľvek povrch. Prístroj je vybavený silným magnetom, používaným v priemyselnej upevňovacej technike. Stačí tak kúsok kovového povrchu, napr. Potrubia, zábradlia, odkvap, kovový parapet, strešné konštrukcie, kúrenie atď. A ihneď máte bez akejkoľvek montáže prístroj nainštalovaný. Ak v ošetrovanom mieste nie je žiadny kovový povrch, na ktorý by bolo možné plašič hlodavcov umiestniť, je možné využiť špeciálneho kovového prívesku, ktorý je súčasťou balenia. Kovový prívesok priskrutkujete na požadované miesto a potom na neho pomocou magnetu odpudzovač jednoducho pripevníte.

DRAGON ULTRASONIC C200 p3

Bezpečnosť

Ultrazvukové signály, ktoré prístroj vydáva sú pre ľudské ucho úplne bezpečné a na rozdiel od používania jedov či iných chemikálií je využitie plašiča pre človeka, ale aj domáce a hospodárske zvieratá neškodné. Výnimkou sú chovné myši, škrečky alebo morčatá, pre ktoré môže byť ultrazvukový signál nepríjemný a nie je vhodné tieto zvieratá v ošetrovanom priestore správať. Ultrazvukový plašič kun je preto vhodné ponechať zapnutý aj potom, čo kuny či hlodavce priestor opustí, aby ste bránili ich prípadnému návratu.


SÚVISIACI TOVAR