Ako vytvoriť automatický kurín pre sliepky

Chcete chovať sliepky bez zbytočných starostí a povinností? Potom bude automatický kurín pre Vás ako stvorený. Nemusíte sa však báť, že by ste si museli kupovať celý nový kurín pre sliepky. Bude stačiť na ten Váš súčasný kurín pre sliepky pripojiť automatické dvierka a razom sa z neho stane automatický kurín. Tak si poďme vysvetliť, ako na to!

Ako vytvoriť automatický kurín pre sliepky

Vytvorenie automatického kurína nie je žiadnou vedou. Stačí si zaobstarať automatické otváranie a zatváranie kurína, ktoré jednoducho pripevníte na kurín a máte hotovo. Na Vás bude len rozhodnutie, či si radšej zaobstaráte kompletný systém vrátane bezpečnostných dvierok. Dvierka v tomto prípade pripevníte na otvor v kuríne a pripojíte na ne jednotku pre automatické otváranie a zatváranie kurína. Druhou možnosťou je pripojiť automatické zatváranie a otváranie kurína priamo na vaše drevené, plastové alebo iné dvierka v kuríne.

Čo dokáže automatický kurín

Automatické dvierka do kurína pracujú spravidla na dvoch princípoch. Tým prvým je časovač, na ktorom si nastavíte presné časy, v koľko chcete, aby sa dvierka kurína otvorili a zatvorili. Niektoré automatické otváranie a zatváranie kurína má zabudovaný svetelný senzor, vďaka ktorému sa dvierka otvárajú pri svitaní a zatvárajú pri súmraku. Čo všetky vám tieto funkcie uľahčia?

Pokojná rana – automatický kurín sliepka ráno včas vypustí a vy tak sa nemusíte pred prácou alebo cez víkend ponáhľať, aby ste ich stihli otvoriť.

Pohodlie v zlom počasí – niekedy je počasie ako sa hovorí na draka a nám sa nechce von. Otváranie a zatváranie teda necháte na kuríne a vy sa môžete venovať príjemnejším činnostiam.

Bezstarostné večery – ani večer sa nebudete musieť ponáhľať kvôli sliepkam domov, aby ich náhodou nenavštívila líška alebo lasičky. Dvierka sa vždy včas zatvoria a vy môžete zostať pokojne do noci mimo domova.

Dovolenka – kedy ste si naposledy dovolili odísť na víkend preč alebo na dovolenku? S automatickými dvierkami to už nebude taký problém. Kurín sa vždy ráno a večer včas uzavrie a vy už len poprosíte niekoho, aby v priebehu dňa doplnil sliepkam vodu a kŕmenie.

Veríme, že automatický kurín pre sliepky si rýchlo zamilujete a po pár týždňoch už sa ku klasickému každodennému otváraniu a zatváraniu sliepok nebudete chcieť vracať. Prajeme pokoj a pohodu pri chove sliepok.


SÚVISIACI TOVAR