Aký zvoliť plašič kún?

Vyberáte plašič kún alebo odpudzovač kún, ktorý Vám pomôže udržať nežiaducich návštevníkov čo najďalej od vášho auta, podkrovia alebo strechy? Aby ste nemuseli zložito hľadať a vyberať, ktorý plašič kún bude ten najlepší, urobili sme túto prácu za Vás. V článku sa môžete pozrieť na detailné porovnanie jednotlivých modelov a vybrať tak plašič kún, ktorý Vám bude najviac vyhovovať. Tak poďme na to.

plasic_kun_2

Na akom princípe funguje plašič kún

Než sa pozrieme na porovnanie jednotlivých odpudzovačov na kuny, vysvetlíme si, na akom princípe vôbec plašička na kuny funguje. Plašič kún je malé elektronické zariadenie, ktoré generuje ultrazvukové signály. Tieto signály, ktoré plašič kún vysiela, sú pre kuny a drobné hlodavce veľmi nepríjemné, a tak ošetrené miesta ihneď opúšťajú. Na jednoliaty zvuk by si však kuna mohla po nejakom čase zvyknúť a vrátiť sa, a z tohto dôvodu odporúčame vyberať vždy odpudzovač kún, ktorý generuje zvuky s premenlivou frekvenciou. Všetky odpudzovače kún a hlodovcov z nasledujúceho prehľadu majú automatickú zmenu kmitočtu.

 

Porovnanie ultrazvukových plašičov kún

Pri výbere odpudzovača Vás určite budú zaujímať predovšetkým nasledujúce parametre:

✓ Vodeodolný kryt – z pohľadu umiestnenia odpudzovača kún je rozhodujúce, či plašič na kuny môžete užívať iba vo vnútorných priestoroch alebo aj vonku, a to vďaka vodeodolnému krytu.

✓ Dosah - veľmi dôležitým parametrom bude zaiste dosah odpudzovača, teda informácie, ako ďaleko ultrazvukový signál bude dosahovať. Tu záleží predovšetkým na kvalite a počte reproduktorov. Dosah sa môže meniť v závislosti na spôsobe umiestnenia plašiča a tiež na prípadných prekážkach, ktoré budú signálu krížiť cestu.

✓ Rozsah - podľa počtu a umiestnenia reproduktorov sa tiež líši rozsah tónu v uhle. Plašiče s rozsahom 180° majú reproduktory umiestnené iba z jednej strany plašiča a zvuk je teda šírený iba smerom vpred. Takzvaný 3D priestorový ultrazvukový odpudzovač má reproduktory umiestnené hneď z troch strán zariadenia a táto plašička na kuny teda vydáva signál v širokom zábere 270 °.

✓ Napájanie - ďalším bodom pri rozhodovaní bude určite to, ako je plašič kún napájaný. Podľa priestorových možností môžete vyberať plašič kún na batérie, ktorý je výborný napr. ako plašič kún do auta. Pokiaľ máte na požadovanom mieste prístup k elektrickej energii, potom bude výborný plašič na kún na adaptér.

✓ Senzor pohybu - môžete vyberať odpudzovač hlodavcov a kún, ktorý bude signály vydávať neustále, aby sa škodná nevrátila. Alebo plašič kún so senzorom pohybu, ktorý sa aktivuje, až keď zaznamená pohyb.

Všetky tieto parametre sme uviedli do tabuľky nižšie, kde máte prehľadne zrovnané všetky typy odpudzovačov.

 


Vodeodolný kryt:


Dosah signálu:


Rozsah v uhle:


Počet reproduktorov:


Spôsob napájania:


Senzor pohybu:


 DRAGON ULTRASONIC C100


ÁNO


1500 m2


180°


1


ADAPTÉR 6V


NIE


 DRAGON ULTRASONIC C200


ÁNO


2000 m2


180°


2


ADAPTÉR 6V


NIE


 DRAGON ULTRASONIC H6


ÁNO


1500 m2


180°


1


BATÉRIE


NIE


 DRAGON ULTRASONIC C360 SMART


ÁNO


1500 m2


270°


3


ADAPTÉR 6V


NIE


 DRAGON ULTRASONIC B360 SMART


ÁNO


300 m2


270°


3


ADAPTÉR 6V


NIE


 DRAGON ULTRASONIC E150


ÁNO


1500 m2


180°


1


ZO SIETE 230 V


ÁNO


 DRAGON ULTRASONIC E250


ÁNO


2000 m2


180°


2


ZO SIETE 230 V


ÁNO


Dúfame, že Vám náš prehľad pomohol pri výbere odpudzovača na kuny a pomôže Vám od trápenia, ako sa zbaviť kuny.

 
SÚVISIACI TOVAR