Králikáreň FRED

Vyberáte králikárne pre svojich chlpáčov? Predstavíme Vám králikáreň FRED vyrobenú z kvalitného dreva, s ktorou bude chov králikov hračka. Ako drevená králikáreň vyzerá a aké sú jej vlastnosti? To všetko sa dozviete práve v tomto článku.

Kralikaren_fred

Ako vyzerá králikáreň FRED

Králikáreň je s veľkosťou 100 cm na dĺžku, 45 cm na šírku a 62 cm na výšku ideálna pre jedného králika. Najmenšia vnútorná výška koterca pre králiky je 40 cm a je umiestnená na nožičkách, aby k nej chovatelia mali dobrý prístup. Králik bude mať v tejto králikárni dostatok priestoru na odpočinok aj pre aktívnu časť dňa. Vonkajšia králikáreň je vyrobená z kvalitného dreva a zaisťuje veľkú stabilitu, pretože váži okolo 14 kg. Výbornými prvkami na tejto králikárni sú:

 

✓ Výsuvný trusník – dno celej králikárne tvorí nerezový trusník alebo zásuvka na trus. Králikáreň sa vďaka tomuto trusníku naozaj ľahko čistí a udržuje v čistote. Trusník stačí vystlať podstielkou, ktorá bude pre králiky príjemná a zároveň bude dobre sať ich trus. Akonáhle bude potrebné, tak iba trusník z králikárne vysuniete, vysypete obsah trusníka a jednoducho ho umyjete. Potom do trusníka položíte novú podstielku a králiky budú behom chvíľky opäť v čistote.

Kralikaren_fred

✓ Dve miestnosti - králikáreň je rozdelená na pomyselné dve miestnosti. V menšej pravej časti králikárne môže králik odpočívať a tento priestor mu ponúkne príjemné súkromie a prítmie. Ľavá väčšia presvetlená časť králikárne poskytne králikovi rozhľad a dostatok svetla. Tieto dve miestnosti sú priechodné a králik si môže vybrať, kde práve bude chcieť tráviť svoj čas. Každá z týchto miestností králikárne má vlastné dvierka, ktoré ľahko uzavriete drevenou západkou.

Kralikaren_fred2

✓ Otváracia strecha - strechu králikárne je možné jednoducho otvoriť a zaistiť. Králikáreň sa vďaka tomuto systému naozaj ľahko čistí a kontroluje. Celá strecha je pokrytá živcovým náterom, ktorý králikáreň chráni proti vlhku a tiež proti slnečnému žiareniu.

Kralikaren_fred3


Nezabúdajte na výbeh

Králik je veľmi aktívne zvieratko, ktoré potrebuje až 3 hodiny voľného pohybu denne. Nezabudnite preto svojmu chlpáčovi vyrobiť alebo zakúpiť vhodný výbeh pre králiky. Ak by ste sa chceli dozvedieť viac informácií, odporúčame blog Ako pripraviť výbeh pre králiky a morčatá. Prajeme úspešný chov :).

 
SÚVISIACI TOVAR