Domček pre kačky a husi DUCK TOWN

Hľadáte domček pre kačice alebo husi? Predstavíme vám kurín pre kačky a husi DUCK TOWN vyrobený z kvalitného borovicového dreva. Ako domček pre indických bežcov, kačice pižmové a ďalšie vodnú hydinu vyzerá a aké sú jeho vlastnosti? To všetko sa dozviete už za chvíľku.

Duck_town

Ako vyzerá domček pre kačky a husi DUCK TOWN

Kurín pre kačky je s veľkosťou 93 cm na dĺžku, 73 cm na šírku a 67 cm na výšku vhodný pre 3-4 kačice. Tento domček pre husi a kačice je výborný aj ako domček pre indických bežcov. Domček pre kačky a husi je vyrobený z kvalitného borovicového dreva a zaisťuje veľkú stabilitu, pretože váži okolo 20 kg. Výbornými prvkami na tomto domčeku pre kačky sú:

 

✓ Výsuvný trusník – dno celého kurínu tvorí nerezový trusník čiže zásuvka na trus. Domček pre kačky sa vďaka tomuto trusníku naozaj ľahko čistí a udržuje v čistote. Trusník stačí vystlať slamou, podstielkou, hoblinami alebo inou podstielkou, ktorá bude pre kačice príjemná a zároveň bude dobre sať kačací trus. Akonáhle bude potrebné, tak iba trusník z kurínu vysuniete, vysypete obsah trusníka a jednoducho ho umyjete. Potom do trusníka položíte novú podstielku a kačice a husi budú spať opäť v čistote.

Duck_town_1

✓ Uzamykateľné dvierka – potulujú sa vo vašom okolí kuny, líšky alebo lasičky? Potom určite oceníte možnosť uzamknutia dvierok, aby sa v noci do domčeku nemohol dostať žiadny nevítaný hosť. Cez deň dvierka ľahko sklopíte a večer iba dvierka zdvihnete a pomocou dvoch kaštieľov uzamknete.

Duck_town_2

✓ Otváracie okienko – pre dobrú cirkuláciu vzduchu je domček pre kačky vybavený posuvným okienkom. Podľa potreby môžete nechať okienko otvorené alebo ho jednoducho uzavrite. Okienko je pre väčšiu bezpečnosť kryté mriežkou, aby ním nepreletel do domčeku žiadny holub alebo ním nepreskočila napr. kuna.

Duck_town_3

✓ Odolná strecha – strecha domčeku pre kačky je mierne skosená, aby z nej ľahko odtekala voda. Celá strecha je pokrytá živcovým náterom, ktorý domček chráni proti slnečnému žiareniu.

Duck_town_4

Umiestnenie domčeku pre kačky

Kurín pre kačky a husi ideálne umiestnite na teplejšie miesto, kde bude chránený pred vetrom. Na domček pre kačice a husi by mal nadväzovať výbeh zvažujúci sa smerom od domčeku kvôli ochrane úkrytu pred vodou. Výbeh pre kačice by mal byť minimálne taký veľký, aby sa v ňom kačica cítila bezpečne a mala možnosť zostať pred svojim chovateľom v tzn. útekové vzdialenosti. Vo výbehu rozhodne nezabudnite na zdroj vody. Kačica aj hus sa radia medzi vodnú hydinu a teda vodu milujú. Voda im totiž neslúži iba ako zdroj pitia, ale máča si v nej tiež potravu. Voda tiež slúži kačiciam na starostlivosť o ich perie. Pokiaľ nemáte na svojom pozemku rybník, jazierko alebo inú vodnú plochu, úplne postačí stará vaňa, plastová nádoba alebo betónová diera naplnená vodou.

Dúfame, že už máte dostatok informácií o tomto kačníku a prajeme úspešný chov :)



SÚVISIACI TOVAR