Autosedačka pre psa a jej výber

Nová autosedačka pre psa predstavuje kľúčový doplnok pre bezpečné cestovanie so svojim chlpatým spoločníkom. Navyše nie je finančne náročná, a možno ju zaobstarať za prijateľnú cenu. Predtým sa problém zabezpečenia psa v aute často riešil použitím obojku s karabínkou, ktorý sa pripevnil k zadnej sedačke, zabránením psovi v pohybe smerom k vodičovi. Toto zastarané riešenie je dnes našťastie vytlačené modernými a bezpečnejšími systémami. Na trhu sú dostupné rôzne alternatívy, od autosedačiek po inovatívne prepravné boxy, ktoré poskytujú efektívne a bezpečné riešenie na prepravu psa v aute. V našom článku sa dnes pozrieme na kĺb práve spomínanej autosedačke a povieme si, ako by mala vyzerať a čo by mala spĺňať, aby ste vybrali tú správnu. 

autosedacky-pre-psy

Autosedačka pre psa musí byť pohodlná 

Aby bol pes v aute spokojný, musí sa tam cítiť pohodlne. Kvalitná autosedačka pre psa je kľúčová na to, aby si jazdu užil a zostal v pohode. Začnite s veľkosťou, pre psíka by nebolo nič horšieho, keby mal byť natlačený do autosedačky pre psa, ktorá nezodpovedá jeho veľkosti. Psíka zmerajte, zvážte a neváhajte sa obrátiť s radou ani na predajcu, ktorý Vám podľa Vašich parametrov bude schopný odporučiť autosedačku pre psa na mieru priamo na Vášho psíka. 

Bezpečnostné prvky sú samozrejmosťou   

Dôležité je si uvedomiť, že existujú autosedačky pre psov, ktoré sú úplne nevhodné na bezpečný prevoz. Tieto sedačky na prvý pohľad pripomínajú skôr vankúše a bývajú veľmi lacné. V nich nie je pes nijako zaistený a chýbajú im bezpečnostné prvky a práve bezpečnostné prvky musia byť pri dobrej autosedačke pre psov úplnou samozrejmosťou. Nenechajte sa zlákať na nízku cenu a stavte na kvalitu, ktorá Vám zaručí, že Váš psíkom bude v bezpečí po celú dobu cesty autom.   

Môžete sa stretnúť s týmito bezpečnostnými prvkami   

  • popruhy pre fixáciu o sedadlo, alebo otvory pre bezpečnostné pásy 
  • vystužené steny 
  • integrované fixačné vodítko 
  • možnosť uzavretia 

Niečo na viac 

Niečo na viac sa vždy hodí, autosedačka pre psa ktorá ponúka rôzne prihrávky na doplnky alebo ju dostane s prídavnou taškou na uskladnenie, poteší každého praktického majiteľa psíka. 

  • priehradky na hračky alebo maškrty 
  • prídavná taška na uskladnenie 

 

Dúfame, že Vám naše tipy pomôžu pri výbere tej správnej autosedačky pre psa a prinesú mnoho radosti zo spoločných ciest.


SÚVISIACE PRODUKTY