Ochrana sliepok pred klieštikovcami: Ktoré prostriedky použiť?

Objavili ste klieštikovce u Vašich sliepok a hľadáte rýchle riešenie ako sa ich zbaviť? Nezúfajte, ste na správnom mieste! Pripravili sme pre vás efektívne prostriedky proti čmelíkom, ktoré zaručene zaistia, že vaše sliepky budú v bezpečí. Pre každého, kto hľadá rýchle odstránenie klieštikovcov, odporúčame použiť prostriedky, ktoré nielen eliminujú všetky parazity skrývajúce sa v kurníku, ale aj spreje alebo postreky špeciálne určené na ochranu sliepok. Poďte s nami objaviť, ako sa zbaviť klieštikovcov v štyroch jednoduchých krokoch.

Muňky u sliepok 

1. Krok – Úplné odstránenie klieštikovcov z celého kurníka

Pre efektívnu elimináciu klieštikovcov okolo vašich sliepok je nevyhnutné vybrať vhodný prípravok z nasledujúceho zoznamu, prispôsobený veľkosti vášho kurníka. Potom vyveďte všetky hydiny z kurníka a starostlivo vyčistite celý priestor. Všetky nasledujúce prípravky proti čmelíkom je potrebné riadne zriediť podľa návodu a potom týmto roztokom dôkladne ošetriť celý kurník. Po aplikácii nechajte kurník dobre prevetrať.

2. Krok – Aplikácia postreku na klieštikovce u sliepok

Vedzte, že klieštikovce sa môžu skrývať aj v perí vašich sliepok, preto odporúčame použiť aj sprej na klieštikovce, ktorý sa aplikuje priamo na kožu hydiny. Tento postrek na klieštikovce pôsobí okamžite po aplikácii ako odpudivý prostriedok pre všetky roztoče. Navyše dlhodobo chráni vaša sliepka pred ďalším napadnutím parazitmi. Nebojte sa, tento sprej na klieštikovce nepoškodí vaše sliepky, pretože obsahuje prírodné účinné látky, ktoré sa neprenášajú do vajec. Účinné repelenty proti čmelíkom nájdete v nasledujúcom zozname, vždy vyberte ten správny pre váš chov.

3. Krok – Pravidelné opakovanie aplikácie

Aj keď môže pripadať, že ste situáciu vyriešili, odporúčame vykonať dezinfekciu kurníka znova po 5-8 dňoch. Čmelíci totiž môžu klásť vajíčka v rôznych úkrytoch a škárach, a aj keď ste dospelé klieštikovce u sliepok zlikvidovali, vajíčka sa môžu stále vyvíjať. Asi po týždni sa tieto vajíčka začínajú liahnuť a dospievať, a pokiaľ nie sú odstránené skôr, môžu spôsobiť nové infekcie. Preto sa odporúča celý postup opakovať, aby ste mali problém pod kontrolou.

4. Krok – Prevencia je kľúčom

Aj po úspešnej likvidácii klieštikovcov u sliepok nesmiete zabúdať na prevenciu. Stačí, aby do vášho kurníka priletel napríklad holub infikovaný týmito parazitmi, a problém môže začať znova. Udržujte teda kurník v čistote a ako prevenciu môžete použiť kremelinu proti čmelíkom. Jedná sa o čisto prírodný prášok, ktorý neškodí vašim sliepkam a môžete pokojne konzumovať ich vajcia. Tento prášok z kremeliny narúša ochrannú povrchovú vrstvu tela parazitov. Akonáhle sa nejaký parazit v kurníku objaví, okamžite uhynú a nedôjde k ich ďalšiemu rozmnožovaniu.

Dúfame, že ste sa dozvedeli všetky dôležité informácie, ako sa zbaviť klieštikovcov u sliepok a veríme, že s touto účinnou kombináciou prípravkov budete mať od klieštikovcov u sliepok pokoj. Prajeme veľa úspechov.

 
SÚVISIACE PRODUKTY