Problém s myšami a potkanmi? Siahnite po odpudzovači

Nikto z nás si neželá mať myši alebo potkany v domácnosti alebo v pivnici. Tieto malé hlodavce dokážu spôsobiť mnoho škôd, zanechávajú za sebou nepríjemný zápach trusu a môžu prenášať nebezpečné choroby. Ako však môžete myši a potkany vytlačiť z vášho obydlia? Veľmi populárnym riešením je použitie odpudzovačov myší, potkanov a potkanov. Ako fungujú títo odpudzovači a prečo myši a potkany neznášajú ich účinky?

plasic odpuzovac mysi potkanov

Prečo sú odpudzovače myší a potkanov také obľúbené?

Odpudzovač myší, známy tiež ako elektrický odpudzovač myší, je malé zariadenie, ktoré generuje ultrazvukové signály, ktoré myši aj potkany neznášajú, a tak čo najskôr opúšťajú oblasť, ktorú tieto zariadenia chránia. Tento ultrazvukový odpudzovač myší, potkanov a ďalších hlodavcov je ľahko prenosný, čo znamená, že ho môžete umiestniť tam, kde je aktuálne potrebné. Odpudzovače myší si obľúbili tí, ktorí sa nechcú púšťať do fyzického likvidovania potkanov a myší, ale chcú ich iba vypudiť z priestoru. Ultrazvukový odpudzovač myšou neohrozuje deti ani ďalšie živočíchy v okolí.


Akú veľkú plochu dokáže ochrániť odpudzovač myší a potkanov?

Dosah odpudzovača závisí od viacerých faktorov, a môžete si vybrať taký odpudzovač myší, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Rozsah tónov generovaných odpudzovačom závisí od typu a počtu reproduktorov v zariadení.

  • Typ reproduktora – Ultrazvukový odpudzovač myší s klasickým kovovým reproduktorom má dosah maximálne 200-300 metrov štvorcových a hodí sa skôr pre menšie uzavreté priestory. Pokiaľ plánujete chrániť veľké haly alebo vonkajšie oblasti, odporúča sa vybrať odpudzovač myší s modernými membránovými reproduktormi, ktoré majú dosah až 2000 metrov štvorcových.
  • Počet reproduktorov – Odpudzovače myší a potkanov s jedným alebo dvoma reproduktormi majú rozsah tónov v uhle 180°. Tieto odpudzovače by mali byť umiestnené do rohov spracovávaného priestoru, aby bol zvuk počuteľný v čo najväčšom rozsahu. Odpudzovače myší s dvoma reproduktormi majú samozrejme väčší dosah ako tie s jedným reproduktorom. Pre členitejšie priestory sa odporúča zvoliť 3D odpudzovač myší s tromi reproduktormi, ktorý má rozsah zvukov v uhle 270 °.

 
Plasicka na kuny 2

Kam je možné umiestniť odpudzovač myší a potkanov?

Odpudzovače myší značky DRAGON ULTRASONIC sú vybavené špeciálnym magnetickým držiakom, ktorý umožňuje pripevniť ich na takmer akýkoľvek povrch. Majte však na pamäti, že na trhu existuje mnoho rôznych odpudzovačov myší, takže je dôležité zvážiť, kde budete odpudzovač využívať.

  • Vnútorné alebo vonkajšie priestory – Ak hodláte použiť odpudzovač myšou iba vo vnútri priestorov ako sú pôda, pivnica, garáž alebo sklad, môžete vybrať takmer akýkoľvek elektrický odpudzovač. Pokiaľ však potrebujete ochranu vonkajších priestorov, zaistite si, že má ultrazvukový odpudzovač myšou vodotesný kryt, aby odolal dažďu.
  • Pripojenie do elektrickej siete alebo na batérie – Rozhodnite sa, či budete mať na všetkých potrebných miestach prístup k elektrickej energii. Odpudzovač myšou napájaný zo siete vám ušetrí starosti s výmenou batérií. Pokiaľ však plánujete prenášať odpudzovač na miesta bez elektriny, je vhodnejšie zvoliť variant na batérie.
  • Zapínanie ručne alebo senzorom pohybu – Zvážte, či budete odpudzovač myšou ručne zapínať a vypínať alebo či by vám viac vyhovoval odpudzovač s funkciou senzou pohybu, ktorý sa aktivuje iba pri detekcii pohybu.




Máte na výber z niekoľkých rôznych modelov odpudzovačov, a preto je na vás, aby ste si vybrali ten najvhodnejší pre vaše potreby. Všetky tieto odpudzovače fungujú na rovnakom princípe a môžu vám pomôcť v boji proti myšiam a potkanom. Na zamedzenie zvykania si hlodavcov na zvuk odporúčame vybrať odpudzovač myší s programovou zmenou frekvencie. Vďaka tomu sa potkany a myši nebudú schopní na zvuky zvyknúť a zostanú v ústupe. Prajeme vám veľa úspechov!


SÚVISIACE PRODUKTY