Odchytová klietka na mačky

Zatúlala sa k Vám na záhradu či do kôlne mačka a neviete si rady, akým spôsobom ju odchytiť? Skúsili ste už všetko a stále sa na Váš pozemok vracia a zanecháva tam svoj trus? Najrýchlejší a najšetrnejší možnosťou bude použiť pascu na mačky.

Odchytová klietka na mačky funguje na princípe sklapovacia pasce. Do pasce umiestnite návnadu, mačka pre ňu vojde dovnútra, stúpne na nášľapnú plošinu a dvierka sa za ňou hneď automaticky zatvoria. Sklopec mačky ani iné zvieratá v okolí neohrozí.

Ako nastražiť sklopec na mačky

Nastražiť sklopec na mačky nie je nijako zložité a zvládne to aj začiatočník. Veľmi dôležité je, aby ste po celý čas manipulácie sa sklopcem používali rukavice, aby pasca na mačky nebola cítiť ľudským zápachom.

Ešte pred nastražením pasca na mačky dôkladne umyte vodou a potom ju umiestnite na miesto, kadiaľ mačka najčastejšie prechádza. Následne sklopec na mačky nastražte zdvihnutím vstupov a zaistením tiahla (viz. video).

Potom do pasce umiestnite návnadu. Návnadu môžete položiť na nášľapnú spúšťacie plochu alebo zavesiť na závesnú lyžicu. Ako návnadu môžete použiť napríklad návnadových z našej ponuky nižšie:

Ak sa Vám mačku nepodarí do niekoľkých dní odchytiť, tak sklopec na mačky premiestnite na iné miesto, kde sa mačka vyskytuje. Pascu na mačky chodievajte kontrolovať podľa Vášho voľného času, avšak maximálne po 6 hodinách, aby mačka nebola po odchyte vo sklopci uväznená príliš dlho a nebola v strese.

Akonáhle sa Vám mačku podarí odchytiť, zakryte sklopec dekou, aby sa mačka upokojila.

Pasca na mačku

 


SÚVISIACI TOVAR