Odpudzovač krtkov účinne ochráni Vašu záhradu

Pokiaľ ste mali v hlave myšlienku ako zlikvidovať krtka, rýchlo ju zažeňte preč. Krtko je zo zákona chránený, takže ho nesmiete zabiť ani mu ublížiť. Čo ale môžete, je krtka zo svojej záhrady vypudiť. Ako účinný spôsob sa v boji proti krtkom osvedčil odpudzovač krtkov . Aké sú možnosti a ako najlepšie vybrať sa dozviete nižšie. 

ja-sa-zbaviť-krtka

Rozdelenie odpudzovačov 

  • Odpudzovač krtkov - pachovýpachový odpudzovač krtkov funguje na základe balíčkov obsahujúcich srsť zvierat a dravcov, ktorá má svoj špecifický zápach a tým zabraňuje krtkom vstúpiť na daný pozemok.
  • Odpudzovač krtkov - vibračný - Ultrazvukový vibračný odpudzovač je múdro vymyslená vecička, prostredníctvom ktorej sú do zeme vysielané ultrazvukové signály s vibráciami na ktoré je zviera ako krtko veľmi citlivé. Krtkovia neustále striedajú aktivitu a spánok v zhruba 4-hodinových blokoch, ale sú aktívne ako vo dne, tak v noci. Počas dňa, kedy dochádza k pohybu na ich teritóriu, krtkovia obmedzujú svoju aktivitu v reakcii na vibrácie, ktoré vnímajú. V noci sú aktívnejšie, pretože v tomto čase nikto po záhrade nechodí a neprerušuje ich. Tento princíp je preto využívaný vibračnými plašičmi krtkov.

 

Môžete zvoliť aj pascu 

Ak máte radšej tradičnejšie spôsoby a kladiete si skôr otázku ako krtka chytiť, než ako krtka vypudiť, môžete zvoliť pascu na krtka . Rúrková pasca na krtky je ekologické zariadenie, pre bezpečný odchyt krtkov i hrabošov. Pasca sa umiestňuje pod zem, priamo do chodby krtka, kadiaľ prechádza. Krtkovi pasca ponúkne cestu dovnútra, avšak už ho nepustí von, mechanizmus pasce funguje na zatváracom systéme most a je vybavená zástavkou, ktorá sa rozpohybuje ihneď, ako sa zviera dostane dovnútra a vy budete okamžite vedieť, že Vaša misia bola úspešná. Potom by ste ho mali presťahovať na iné zelené priestranstvo mimo zástavby.

S problémom dlho neotáľajte 

Všeobecne platí, že pokiaľ sa na Vašej záhrade krtko objaví, len tak rýchlo nezmizne, a preto je hlúposť predpokladať, že sa čoskoro od Vás posunie napríklad k susedom. Čím rýchlejšie začnete riešiť ako sa zbaviť krtka na stavači, tým menej škody Vám tento tvor stihne narobiť. Plašič krtkov a odpudzovač krtkov je cenovo veľmi dobre dostupný a je s nimi spokojná už stovky záhradkárov, ktorým sa vďaka tomuto odpudzovaču krtkov podarilo uchrániť svoju záhradu a úrodu. 

Veríme, že naše preverené typy ako sa zbaviť krtka Vám pomôžu k vyriešeniu Vášho problému a vy sa opäť budete veľmi radovať z úrody Vašej záhrady a z upraveného trávnika bez kôpok od krtka. 

 

 SÚVISIACE PRODUKTY