Pasca na kunu: Ako vybrať tú najlepšiu?

Pokiaľ máte kunu usadenú doma na povale alebo v streche, je dôležité sa jej čo najskôr zbaviť. Kuna môže spôsobovať hluk, zápach a poškodzuje izoláciu, strechu alebo motor auta. Jednou z bezpečných metód, ako sa kuny zbaviť, je použitie pasce určenej špeciálne na tento účel. Pri výbere správnej odchytovej pasce je niekoľko faktorov, na ktoré treba brať ohľad. Pokračujte v článku.

pasce-na-kuny

Veľkosť pasce na kuny

Zamerajte sa na veľkosť pasce. Kuna skalná môže dosiahnuť dĺžku okolo 80 cm, takže pasca by mala byť minimálne 80 cm dlhá, ideálne 100 cm, pokiaľ má pasca vstupy na oboch stranách. Väčšia pasca však nie je problém, navyše môže slúžiť aj na odchyt väčších zvierat, ako sú mačky či líšky.

Pasca na kunu a sila konštrukcie

Skontrolujte kvalitu konštrukcie pasce na kuny. Väčšina pascí na kuny je vyrobená z pozinkovaného drôtu, aby odolala hrdzaveniu. Dôležité je tiež mať na pamäti hrúbku drôtu. Pasca by mala mať aspoň 1,8 mm silný drôt, aby vydržala dlho. Výber silnejšieho drôtu znamená kvalitnejšiu a odolnejšiu pascu, avšak za vyššiu cenu. Profesionálne pasce môžu mať až 3,0 mm silný drôt, ktorý zvládne aj väčšiu záťaž.

 Typ spúšťacieho mechanizmu

Rôzne pasce majú rôzne spúšťacie mechanizmy, ako sú zatvárací most alebo padacia brána. Obaja majú svoje výhody a záleží na preferenciách.

Zatvárací most: Tento systém zahŕňa zatvárací most alebo sklopné dvierka, ktoré sa uzavrú smerom dovnútra pasce, keď zviera vstúpi. Má tiež poistku proti otvoreniu, aby zviera nemohlo uniknúť.

Padacia brána: Padacie dvierka padajú dole po spustení mechanizmu, čo zviera zadrží vo vnútri pasce. Tento systém je možné použiť aj vo vode.

pasca-na-kunu

Počet vstupov

Pasce na kuny sú dostupné s jedným alebo dvoma vstupmi. Jednostranná pasca na kunu je vhodná, keď kuna nemá dostatok priestoru na prechod pascí. Obojstranná pasca je efektívna, pretože kuna vidí východ na oboch stranách pasce. Vyberte pascu podľa umiestnenia pasce.

Ak máte dlhodobý problém s kunou, obstaranie kvalitnej pasce na kuny je často najúčinnejším riešením. Pasca na kunu s ktorou budete správne zaobchádzať Vám bude slúžiť mnoho rokov.



SÚVISIACE PRODUKTY