🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Šrotovník na obilie  

Chováte doma hospodárske zvieratá a chceli byste si pripraviť kvalitnú domáce kŕmnu zmes? K tomu Vám poslúži šrotovník na obilie (pšenica, raž, jačmeň, ovos, kukurica, proso, pohánka ...) a strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa, cícer, sója ...).

 Podľa technológie sa šrotovníky rozdeľujú na:

ŠROTOVNÍKY NA OBILIE

  • Kladivkový šrotovník obilia
  • Kameňový šrotovník obilia
  • Roztieracia šrotovník obilia

 

Kladivkový šrotovník je najobľúbenejším a najuniverzálnejším typom šrotovníka u chovatelů.Tento šrotovník je jednoduchý na obsluhu a údržbu. Má na rotoru lopatky - kladivka a rotor sa otáča tak rýchlo, aby obvodová rýchlosť kladiviek stačila na rozbitie obilného zrna v lete. Bubon, v ktorom sa rotor otáča, má na obvode sito a dostatočne jemný obilný prach prepadáva sitom von. Hrubosť kŕmnej zmesi si mechanicky nastavíme pomocou výmeny týchto sít s otvormi priemerom 1,5 - 7 mm.

Kameňový šrotovník funguje na princípe dvoch valcových kameňov alebo kotúčov, keď jeden z nich je uložený pevne a druhý voľne (dochádza k trenie). Tento šrotovník na obilie je vhodný len k rozdrobovanie suchých zrnovín s nízkou vlhkosťou.

Roztieracia šrotovník funguje na podobnom princípe ako kameňový šrotovník. Mlecie kamene sú nahradené liatinovými tvrdenými kotúčmi a používa sa aj systém s dvoma otáčajúcimi sa tanieri.

Šrotovníky na obilie sa používajú ako v domácnostiach, tak na farmách pre kŕmenie hydiny, králikov, ošípaných, hovädzieho dobytka a ďalších hospodárskych zvierat .
Zvierata


SÚVISIACI TOVAR