Vyberte si s nami najlepšiu pascu na potkany

Keď sa v domácnosti, pivnici alebo sklade objavia potkany, je nevyhnutné konať okamžite. Potkany sú šikovní a odolní hlodavci, ktorí sa rýchlo množia a sú prenášačmi rôznych ochorení. Preto treba neotáľať. Jeden z účinných a overených spôsobov, ako sa potkanov zbaviť, je použiť pascu na potkany. Ako ale vybrať správnu pascu na potkany?

Sklopec na potkany

Ako funguje pasca na potkany?

Pasca na potkany je v podstate klietka vybavená nášľapným zariadením. Aby bol odchyt potkanov úspešný, treba použiť návnadu. Ako ideálnu návnadu je možné použiť kúsok pečiva, syr, salámu alebo ju zvýšiť pomocou tekutej aromatickej návnady s chuťou ryby. Akonáhle hladný potkan zavíta do pasce a dotkne sa nášľapného zariadenia, pasca na potkany sa ihneď zavrie a potkana uväzní vo vnútri. Je dôležité kontrolovať pascu na potkany minimálne dvakrát denne, aby sa odchytený potkan netrápil. Pascu na potkany možno tiež využiť ako pascu na potkany, pretože tieto dva druhy hlodavcov sú si veľkostne podobné.

Pri výbere pasce na potkany je potrebné dbať na niekoľko faktorov:

  1. Materiál pasce: Odporúča sa vybrať pascu na potkany vyrobenú z pozinkovaného drôtu, ak plánujete dlhodobé používanie. Tento materiál je odolný proti hrdziu a nepoškodzuje sa kontaktom s trusom.

  2. Sila drôtu: Skontrolujte silu drôtu pasce na potkany, ktorá by mala byť aspoň 1,5 mm, aby odolala záťaži a dlho vydržala.

  3. Veľkosť pasce: Potkany všeobecne dorastajú veľkosti až 27 cm, takže pasca na potkany by mala byť dlhá minimálne 30 cm pre jednostrannú pascu a minimálne 60 cm pre pascu s dvoma vstupmi. Väčšia pasca až 100 cm je univerzálnejšia a možno ju použiť aj na odchyt iných škodových zvierat, ako sú kuny.

  4. Počet vstupov: Môžete si vybrať medzi jednostrannou pascou, ktorá sa hodí tam, kde nie je dostatok miesta, a pascou s dvoma vstupmi, ktorá zvyšuje šance na rýchly odchyt potkana.

  5. Typ zatváracieho mechanizmu: Pasca na potkany môže mať padaciu bránu alebo zatvárací most. Padacia brána sa hodí na použitie vo vode, pretože dvierka padajú dole bez odporu. Zatvárací most má dvierka, ktoré sa sklápajú dovnútra a sú vybavené poistkou proti otvoreniu.

 
past na potkany

Akonáhle máte pascu na potkany pripravenú, umiestnite ju na miesto, kde potkan často prechádza alebo kde ste našli jeho trus. Návnadu položte do pasce, nastražte ju a potom už zostáva len čakať. Trpezlivosť sa v tomto prípade oplatí, a tak verte, že úspech čoskoro príde. Veľa šťastia pri love!

 
SÚVISIACE PRODUKTY