Chyťte krtka na záhrade pomocou pasce

Je frustrujúce, keď jedného dňa zaznamenáte jeden krtinec, a nasledujúci deň sa na vašej upravenej záhrade objavia ďalšie tri. Trpezlivosť môže byť rýchlo vyčerpaná. Existuje však jeden z najlepších spôsobov, ako sa zbaviť krtkov na záhrade, a to pomocou pasce na krtka. Ako taká pasca na krtka funguje a je naozaj účinná?

Pasca na krtka

Krt obecný

Krtko obyčajný je malým čiernym hmyzožravcom, ktorý dokáže za deň skonzumovať množstvo potravy zodpovedajúce jeho vlastnej váhe. To vysvetľuje, prečo sa na našich záhradách zdá, že krtko zanecháva za sebou armádu chodieb. Krtko si vytvára dve druhy chodieb: obytné a okružné, kde lovia potravu. Rýchlosť, ktorou krtko hĺbi chodby, sa pohybuje medzi 12-15 metrami za hodinu, a nadbytočná zemina, ktorú vyhrabe, zostáva na povrchu vo forme kôpok, ktoré nás často dovedú k šialenstvu. Krtko samotný však našim záhradám skôr prospieva tým, že ich prevzdušňuje a obohacuje živinami.

Princíp fungovania pasce na krtka

Existuje niekoľko druhov pascí na krtka, ale kvôli ochrane tohto živočícha odporúčame živolovnú pascu na krtka, ktorá je šetrná krtkovi aj ďalším zvieratám. Rúrková živolovná pasca na krtka je účinným a ekologickým spôsobom, ako sa zbaviť krtka. Pasca na krtka funguje na základe sklapovacej pasce s priechodom. Rúrková pasca na krtka má na oboch koncoch západku, ktoré sa ľahko stláčajú smerom dovnútra, ale nie sú možné otvoriť smerom von. To znamená, že krtkovi umožní vstup do pasce, ale nepripustí ho späť. Aby sme krtka neublížili, odporúčame používať pascu na krtka s signalizáciou, ktorá okamžite upozorní, keď je krtkom odchytený.

pasca-na-krtka_01

Ako používať odchytovú pascu na krtka

Postup, ako chytiť krtka pomocou pasce, nie je zložitý. Tu je niekoľko krokov, ktoré vás prevedú procesom zbavenia sa krtka:

  1. Krok - najprv určite, ktoré z krtších chodieb sú aktívne. To vám zvýši šance na rýchly úspech. Môžete to urobiť tým, že dočasne zakryjete všetky vstupy do chodieb a pozorujete, ktoré z nich budú na druhý deň obnovené.

  2. Krok - očistite pascu na krtka vodou, aby ste odstránili ľudský zápach. Manipulujte s pascou iba v rukaviciach, pretože krtkov čuch je veľmi citlivý a cudzí pach by ho mohol odradiť.

  3. Krok - nájdite vodorovnú časť chodby, kde umiestnite pascu na krtka. Na to použite lopatu a odhaľte vrchnú časť krtčieho tunela, aby ste sa dostali ku chodbe. Pascu umiestnite do chodby tak, aby bola prepojená s krtčím tunelom a signalizačná zástavka smerovala nahor.

  4. Krok - pasca na krtka nepotrebuje žiadnu návnadu. Pokiaľ krtkovia aktívne využívajú danú chodbu, budú do nej skôr či neskôr vstupovať. Ak chcete krtka nalákať do pasce rýchlejšie, môžete do nej umiestniť dážďovky.

  5. Krok - pasca zakryte zeminou a pravidelne kontrolovať signalizačnú zástavku, aby ste mohli krtka oslobodiť, akonáhle je chytený.

Ďalšou možnosťou, ako sa zbaviť krtkov na záhrade, je použitie odpudzovača alebo plašiča krtkov. Ak chcete vedieť viac o tom, ako tieto zariadenia fungujú, odporúčame náš článok o tom, ako sa zbaviť krtkov na záhrade. Prajeme vám úspešný boj proti krtkom!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY