Vyberte si správny kurín pre 5 sliepok

Vyberáte kurín pre malé kŕdeľ sliepok a hľadáte ten najlepší pre Vás a Vaše sliepočky? Každý chovateľ môže mať iné požiadavky na ideálny kurín pre sliepky, a preto Vám tu predstavíme tri rôzne typy kurínov a vysvetlíme ich rozdiely. Poďme na to!

kurnik-pro-5-slepic-uvod

Rozmery kurínu pre 5 sliepok

Pokiaľ plánujete chovať až 5 sliepok, optimálne rozmery kurníka by mali byť v rozmedzí 1-1,5 m2 podlahovej plochy, v závislosti od usporiadania priestoru vo vnútri kurníka. Neodporúčame voliť kurín pre 5 sliepok príliš malý, aby sa sliepočky nepokrčili. Zároveň by však nemal byť príliš veľký, aby bolo v kurníku príjemne aj v chladnom počasí. Pri plánovaní kurníka nezabudnite na voliéru, ktorá by mala mať minimálne 20 m2.

Kurín pre 5 sliepok

Pri výbere kurníka pre 5 sliepok máte na výber z troch rôznych typov kurínov. Každý z týchto kurínov má odlišné usporiadanie hniezdiacich boxov, bidiel a tiež rôzne možnosti čistenia. Výber závisí od vašich preferencií a potrieb. Všetky tri typy kurínov sú však vyrobené z viacvrstvového HPL laminátu, ktorý je odolný a vydrží niekoľko rokov bez opotrebenia. Tento materiál má tiež výbornú izolačnú schopnosť medzi vnútorným a vonkajším prostredím, čo znamená, že nemusíte hľadať zateplený kurín pre 5 sliepok. Dôležitou vlastnosťou tohto materiálu je tiež to, že minimalizuje množenie roztočov a čmelíkov v kurníku, pretože je veľmi hladký a neposkytuje vhodné podmienky pre tieto parazity.

Montáž kurína 

Montáž kurínov pre sliepky vyrobených z HPL laminátu zvládne zostaviť a rozložiť takmer každý, a to bez potreby špeciálneho náradia. Tieto kurníky využívajú patentovaný zámkový systém, ktorý uľahčuje montáž. Pozrite sa na nasledujúce video a presvedčte sa sami. Veríme, že s týmito kurníkmi urobíte správnu voľbu. Budete nadšení tým, ako skvele kurín vyzerá, ako ľahko sa udržuje čistý a koľko rokov vám a vašim sliepočkám bude slúžiť.


 
SÚVISIACE PRODUKTY