Pasca na myši - ako vybrať tú najúčinnejšiu?

Našli ste myši vo svojom dome, na chalupe alebo v kôlni a hľadáte rýchly spôsob, ako sa ich zbaviť? Jedným z najbežnejších a najjednoduchších spôsobov, ako sa zbaviť myší, je použiť pascu na myši. Avšak v obrovskom výbere dostupných pascí na trhu môže byť ťažké sa rozhodnúť, ktorú vybrať. Aké možnosti pascí môžete použiť?

pasticka-na-mysi-v-dome

Existujú tri základné typy pascí na myši:

  1. Klasická sklapovacia pastička na myši - Táto tradičná pružinová pastička na myši je osvedčeným spôsobom, ako sa zbaviť myší. Stačí umiestniť návnadu do pasce a napnúť ju. Akonáhle myš príde k návnade, pastička na myši rýchlo sklapne.

  2. Domčeková pasca na myši - Tento typ pasce oceníte, ak potrebujete chytiť viac myší naraz. Domčeková pasca na myši je navrhnutá tak, aby myši mohli vstúpiť dovnútra k návnade, ale nemohli z pasce uniknúť.

  3. Živolovná pasca na myši - Ak nechcete myši ublížiť, táto pasca je pre vás ideálna. Umiestnite návnadu do pasce, a keď myš vstúpi a stúpne na nášľapnú plošinu, pasca na myši sa zavrie.


Pri výbere pasce na myši je dôležité pravidelne kontrolovať všetky pasce. Pred zakúpením pasce tiež zvážte, do akého prostredia ju budete umiestňovať. Drevené pasce na myši sú vhodné do suchých prostredí, zatiaľ čo pozinkované alebo plastové pasce na myši môžete umiestniť aj na vlhké miesta, napríklad do pivnice.

Akú vybrať návnadu do pasce na myši

Môžete použiť kúsok syra, čokolády, orecha alebo dokonca opečeného chleba. Môžete tiež zvoliť špeciálnu návnadu s intenzívnou vôňou rýb, ktorá rýchlo priláka všetky hlodavce.

Kam pascu na myši umiestniť

Najlepšie miesto pre pascu na myši je tam, kde často nachádzate myší trus. Stačí pozorovať, kde sa najviac trus vyskytuje. Tieto miesta zahŕňajú rôzne štrbiny a zákutia, kde sa myši cítia bezpečne.

mysi-v-dome 

Bezpečnostné opatrenia

Je dôležité dodržiavať opatrenia pre vlastnú bezpečnosť. Myši môžu niesť rôzne nebezpečné ochorenia, a preto by ste pri manipulácii s nimi mali vždy nosiť gumové rukavice a po kontakte si dôkladne umyť ruky. Dbajte tiež na to, aby sa nedostali deti do kontaktu s trusom. Vydezinfikujte preto všetky miesta, kde sa myši vyskytovali a vyhoďte všetky potraviny, ktoré došli do kontaktu alebo by mohli dôjsť do kontaktu s myšami.

Aké môžu byť ďalšie možnosti?

Ak nechcete používať pasce na myši, existujú aj ďalšie metódy, ako je použitie jedov na myši alebo humánnejšie spôsoby, ako sú odpudzovače alebo plašiče myší. Môžete si prečítať viac o týchto metódach v článku.

 
SÚVISIACE PRODUKTY