Vyžeňte kuny z povaly

Prítomnosť kuny na povale môže spôsobiť značné nepríjemnosti. Kuna, ktorá sa na povale usadí, často zanecháva nečistoty, nepríjemný zápach a hluk, môže to viesť dokonca k poškodeniu izolácie. Ako sa vysporiadať s touto obratnou šelmou elegantným spôsobom?

Kuna v streche

Čo privádza kuny na povalu?

Kuna skalná obvykle hľadá teplé útočisko na jeseň av zime, kde by sa mohla usadiť a tiež nájsť potravu. Je to mrštný tvor, ktorý dokáže prejsť aj úzkymi medzerami. Akonáhle si kuny nájdu vhodný vstup, môže to predstavovať veľký problém. Kuny označujú svoje teritórium výkalmi a zápachom z pachových žliaz, čo môže byť ľahko rozpoznateľné podľa nepríjemného zápachu. Kuna je nočný tvor a jej pohyb na povale môžete často počuť v noci, keď skúma rôzne úkryty. Kuna má sklony k hravosti a rada sa hrá s rôznymi predmetmi, ako sú káble alebo strešné izolácie.

Ako sa zbaviť kún na povale?

Existuje mnoho rád a tipov, ako sa pokúsiť kuny vyhnať, ale nie všetky môžu fungovať. Kuna skalná je adaptabilné zviera a môže si čoskoro zvyknúť na rôzne odstrašujúce metódy, čo môže spôsobiť, že sa vráti. Jedna vec, ktorú kuny skutočne neznášajú, je hluk. Preto sú k dispozícii moderné elektronické zariadenia, ktoré sa nazývajú ultrazvukové odpudzovače alebo plašiče kún.

Ako funguje plašička kún?

Plašiče kún vydávajú ultrazvukové signály, ktoré sú pre kuny nepríjemné, a preto rýchlo opúšťajú miesto, kde je plašič umiestnený. Výhodou je, že ultrazvukové odpudzovače tiež vyháňajú myši a ďalšie hlodavce. Aby sa kuny nevrátili, je dôležité používať plašiče kún, ktoré automaticky menia frekvenciu, čo znemožňuje kunám zvyknúť si na nepríjemný zvuk.

Kam umiestniť plašičku kún?

Plašičku kún umiestnite najlepšie do rohu povaly a smerujte ho k opačnému rohu, aby sa signály šírili čo najďalej a pokrývali čo najväčšiu plochu. Plašičku kún môžete položiť na zem alebo inú plochu, alebo ho pripevniť pomocou magnetického držiaka. Potom stačí plašič kún zapnúť a nechať ho pracovať.

Kuna na povale

Je použitie ultrazvukového plašiča bezpečné?

Ultrazvukové signály, ktoré zariadenie vydáva, sú pre ľudské ucho úplne bezpečné. Na rozdiel od použitia jedov alebo chemikálií je použitie plašičov pre ľudí a domáce zvieratá bezpečné. Len pre škrečky a morčatá môže byť ultrazvukový signál nepríjemný, a preto nie je vhodné tieto zvieratá v ošetrovanom priestore chovať. Plašič kún ponechajte zapnutý aj potom, čo kuny opustia priestor, aby ste predišli ich možnému návratu.



SÚVISIACE PRODUKTY