Vyhrievaná podložka pre psov na zimu

Bojíte sa, aby v chladnejšom období roka nebolo vášmu miláčikovi chladno? Či už chováte psa vonku v búde alebo doma, môžete mu vytvoriť príjemné prostredie pomocou vyhrievanej podložky pre psa. Ako elektrický vykurovací koberec pre psa funguje, pre koho je hrejivá podložka pre psa vhodná, aké kúrenie do psej búdy vybrať a kam ho ideálne umiestniť? To všetko sa dozviete v tomto článku.

vyhrivana_podlozka

Ako spoznať že je psovi zima

Každé psie plemeno má inú odolnosť proti chladu. Napríklad Malamut, Husky alebo Bernský salašnícky pes bude zimu znášať inak ako napríklad Ohař. Vždy preto záleží na tom, aké psie plemeno máte, akú má dĺžku a hustotu srsti, v akej je zdravotnej kondícii a či ich odmala zvyknutý na pobyt vonku v koterci alebo doma v byte. Pokiaľ je psík schúlený a keď leží s hlavou položenou tak, aby si dýchal na brucho, pravdepodobne mu je chladno a stojí za zváženie, či mu nezaobstarať kúrenie do psej búdy alebo vykurovací koberec.

Ako správne vykurovať psiu búdu

Aj keď má zima neblahý vplyv na zdravie psov a ich pohybový aparát, tak ani s teplom to nepreháňajte. Sám pes si dokáže psiu búdu vyhriať až o osem stupňov celzia a ak by sme do búdy ešte umiestnili veľmi výkonné kúrenie, tak by došlo k veľkému rozdielu teplôt vo vnútri a zvonku psie búdy. Do psej búdy preto radšej kúpte elektrický vykurovací koberec, podložku alebo kúrenie do psej búdy, ktoré je na tento účel priamo určené.

Ako funguje vyhrievacia podložka pre psa

Vyhrievacia podložka pre psa udržuje stálu povrchovú teplotu okolo 30°C, čo je príjemná teplota ako pre človeka, tak aj pre domáce zvieratá. Cieľom vyhrievanej podložky pre zvieratá nie je vyhriať búdu na vysokú teplotu, čo by pre miláčikov ani nebolo zdravé, ale iba ich príjemne odspodu zahriať, aby im nebolo chladno. Vykurovací koberec môžete použiť nielen ako kúrenie do psej búdy, ale môžete ho umiestniť aj do bytu na studenú podlahu alebo ho využiť ako vyhrievanú podložku pre šteňatá. Elektrická vykurovacia rohož pre psov je tiež výborná preto, že pomáha rýchlejšie vysušiť srsť maznáčika a tým zabraňuje vzniku ochorenia.

 

Kam vykurovací koberec v búde umiestniť

Vyhrievaná podložka pre psa je už hotový výrobok, ktorý iba zapojíte do elektriny a je hotovo. Výhrevná doska pre psa sa môže umiestniť buď priamo na podlahu alebo na stenu psej búdy.

  • Umiestnenie na podlahu - pri umiestnenej vyhrievanej podložky pre psa priamo na podlahu, ucíti pes teplo vo väčšej ploche dotyku. Elektrický vykurovací koberec sa odporúča umiestniť iba na ½ podlahovej plochy, aby si mohol psík vybrať, či chce ležať na hrejivej podložke alebo práve nie. Vyhrievaná podložka však musí byť položená na rovnej podlahe a nemala by byť ničím prekrytá.
  • Umiestnenie na stenu – termo podložku pre psa môžete umiestniť aj na stenu. Kúrenie do psej búdy sa odporúča umiestniť vždy iba na jednu stenu. Psík si potom môže vybrať, ku ktorej stene sa pritúli.

 

Na vás teda bude iba výber, či uprednostníte vykurovací koberec alebo výhrevnú dosku z PVC. Podľa veľkosti psa samozrejme môžete voliť aj veľkosť vyhrievanej podložky. Prajeme príjemné zimné obdobie pre vás aj vášho maznáčika.



SÚVISIACI TOVAR