Ako na krtka na záhrade

Trápi Vás krtko na záhrade a už naozaj neviete ako naňho? Potom čítajte ďalej. Pripravili sme pre Vás článok, v ktorom sa dozviete, ako sa zbaviť krtkov na záhrade v piatich jednoduchých bodoch. Nezabudnite však, že krtko je veľmi užitočné a chránené zviera, a preto bude naším cieľom krtka iba chytiť a vyhnať ho čo najďalej od nášho pozemku.

Pasce na krtka

Ako vyhnať krtka zo záhrady

Akonáhle začne krtko rozrývať našu upravenú záhradu, chceme sa ho zaiste čo najskôr zbaviť. Krtko má zlý zrak, ale zato mu príroda nadelila veľmi silný sluch, čuch a citlivosť na zemské vibrácie. Medzi používané spôsoby, ako vypudiť krtka zo záhrady patria teda tieto možnosti:

 Plašič krtkov – výborným spôsobom, ako vyhnať krtka zo záhrady je použiť ultrazvukový odpudzovač alebo plašič krtkov. Odpudzovač krtkov vydáva veľmi nepríjemné zvuky a vibrácie, ktoré každého krtka z Vašej záhrady vypudia. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, ako tento elektronický prístroj funguje, odporúčame vám tento článok.

 Chemický odpudzovač – ďalším spôsobom je umiestniť nasiaknutý hard naftalínom alebo benzínom priamo do chodbičiek.

 Aromatické kvety – častou radou, ako na krtka, je vysadiť na záhradu aromatické kvety, ako sú napr. afrikáni alebo gumený križmolistý.

 Hluk na záhrade – krtko má rád pokoj, pokiaľ teda bude na záhrade neustále živo, budete často kosiť trávu a vykonávať ďalšie hlučné aktivity, krtko by sa mal premiestniť na iné miesto.

Ak nechcete čakať, kým sa krtko rozhodne sám odísť, môžete použiť pascu na krtka.

Pasca na krtka

Pasce na krtka sú jedny z najúčinnejších a najpoužívanejších spôsobov, ako sa zbaviť krtka. Pokiaľ sa aj Vy rozhodnete pre tento spôsob, ako na krtka, rozhodne odporúčame takú pascu na krtka, ktorá krtka nezabije, ale iba odchytí. Táto pasca je úplne ekologickým variantom bezpečným aj pre celé okolie. Táto pasca v tvare rúrky sa umiestni priamo do chodbičiek, kadiaľ krtko prechádza. Akonáhle krtko do pasce vlezie, už sa z nej sám nedokáže dostať. Pasca na krtka je preto potrebné často kontrolovať, aby nebola uväznená dlhšie, než je nutné.

Jak umístit pascu na krtky

Ako chytiť krtka pomocou odchytovej pasce

Aby ste krtka odchytili čo najskôr, pripravili sme pre Vás 5 bodov, podľa ktorých zvládne nastražiť túto pascu na krtka úplne každý.

Než začnete pripravovať pasce na krtka, najprv sa presvedčte, ktoré chodby krtko aktívne používa, aby ste nečakali zbytočne. Overiť si to môžete tak, že všetky krtince na záhrade zašliapete a počkáte do druhého dňa, ktoré chodby si krtko obnovia.

 Krtek síce dobre nevidí, ale zato má veľmi dobrý čuch. Než teda začnete pascu na krtka líčiť, najprv ju dobre umyte vodou a potom s ňou manipulujte jedine v rukaviciach. Akýkoľvek ľudský zápach by mohol krtka odradiť od vstupu do pasce.

 Lopatkou odkryte vrchnú časť krtinca, ktorý krtko obnovil, až sa dostanete pod zem, priamo do vodorovnej krtkej chodby. Do tejto chodby pascu na krtka položte tak, aby plynule nadväzovala na krtkovú chodbu a aby otvor so signalizáciou smeroval nahor.

 Do pasce na krtka nie je potrebné umiestňovať žiadnu návnadu. Pokiaľ krtko chodbu aktívne používa, skôr alebo neskôr sa do nej vráti, aby si ju opravil. Pokiaľ by ste však chceli krtka do pasce nalákať skôr, môžete do nej umiestniť dážďovky.

 Past dobre zasypte zeminou a často kontrolujte signalizačnú zástavku, aby krtko nebol v pasci odchytený dlhšie, než je nutné.

Prajeme veľa úspechu v boji proti krtkom!

SÚVISIACI TOVAR