Ako sa zbaviť potkanov? Máme účinné typy!

Potkany vtrhli do Vášho domova alebo chaty a zdajú sa byť nezničiteľní? Napriek všetkým snahám a radám sa situácia nelepší? Potom prichádza čas zvážiť efektívne a dlhodobé riešenie. Našťastie nemusíte hľadať ďaleko, pretože všetky naše osvedčené tipy sme pre vás vpísali do tohto článku. Sme presvedčení, že vám naše rady pomôžu zbaviť sa potkanov a potkanov navždy a konečne si užiť pokojný domov.

jak se zbavit potkanu I


Prečo je prítomnosť potkanov taká nebezpečná?

Dôvody, prečo by ste sa mali čo najskôr zbaviť potkanov a potkanov, nie sú spojené iba s nesympatiou voči týmto hlodavcom. Aj keď sa nebojíte potkanov a ich prítomnosť vám neprekáža, mali by ste si ich všímať. Potkany aj potkany sú známi ako prenášači mnohých závažných ochorení, vrátane salmonelózy, žltačky, besnoty, týfusu a mnohých ďalších. Akonáhle sa títo tvorovia usídlia vo vašom prostredí, je nevyhnutné konať čo najrýchlejšie. Potkany sú schopní množiť sa nesmierne rýchlo; samica potkana môže vrhnúť až päťkrát do roka, pričom každý vrh môže obsahovať až desať mláďat. To znamená, že sa môžu behom niekoľkých mesiacov ľahko rozšíriť vo vašom okolí.

Ako sa zbaviť potkanov?

V dnešnej dobe máte na výber z niekoľkých účinných metód, ako sa zbaviť potkanov. Záleží iba na vás, ktorý prístup považujete za najvhodnejší a najefektívnejší. Môžete zvážiť nasledujúce možnosti:

  1. Odchytová pasca na potkany – Táto metóda je bezpečná a neohrozuje žiadne ďalšie živočíchy. Potkany môžete do pasce prilákať aromatickou návnadou. Akonáhle potkan vstúpi do pasce a začne jesť návnadu, pasca sa zavrie a potkana uväzní. Odporúča sa použiť pascu s dvoma vstupmi, čo zvyšuje účinnosť, pretože potkany sú inteligentné zvieratá. Odchytová pasca na potkany je možné používať opakovane a je trvanlivá.

  2. Jed na potkany – Táto metóda je tiež účinná, ale vyžaduje opatrnosť. Je dôležité zvoliť účinný jed, ktorý potkana zabije po jednej konzumácii. Jednoduchá aplikácia a vysoká účinnosť sú hlavnými výhodami tejto metódy. Pri manipulácii s jedom na potkany však vždy dbajte na bezpečnostné opatrenia.

  3. Ultrazvukový odpudzovač potkanov – Tento prístup sa zameriava na vyhnanie potkanov pomocou ultrazvukových signálov, ktoré potkany neznášajú. To vedie k opusteniu ošetrených oblastí. Pri výbere odpudzovača je dôležité skontrolovať, či má funkciu automatickej zmeny kmitočtu, aby sa potkani neprispôsobili stálemu zvuku.

    past na potkany


Potkan je síce veľmi inteligentné zviera, ale v dnešnej dobe už existuje veľa účinných riešení, ktoré aj takto múdre zviera oklamú. Nech už využijete akýkoľvek spôsob, ako sa zbaviť potkanov, veríme, že boj s nimi bude úspešný!

 
SÚVISIACE PRODUKTY