Ako vybrať domček pre indických bežcov

Plánujete začať s chovom indických bežcov a hľadáte pre nich vhodný úkryt? Správny domček pre indických bežcov by mal zaisťovať predovšetkým sucho, ochranu pred vetrom a chladom. Ako ale vybrať domček pre kačky či pre indických bežcov, ktorý Vám dlho vydrží a navyše bude na záhrade aj dobre vyzerať?

Domček pre indickych bezcov


Prečo správať indickej bežce

Mnoho rodín sa vracia k domácemu chovu hydiny, predovšetkým kvôli neustálemu prísunu kvalitných domácich vajec. Ak však nechcete chovať sliepky, ponúka sa práve nosné plemeno kačice domácej zvanej indický bežec. Táto kačica nepotrebujeme žiadnu zvláštnu starostlivosť a pritom okrem toho, že je výborným producentom vajec, udrží aj Vašu záhradu čistú od slimákov, lariev a iného hmyzu.

 


Ako vybrať domček pre indických bežcov

Než začnete chovať indických bežcov, bude potrebné zaobstarať im úkryt, ktorý sa nazýva kurín alebo tiež domček pre kačky a indických bežcov. Indický bežec bude úkryt využívať iba v noci alebo v období znášky, preto mu stačí celkom malý domček. Z našej ponuky Vám môžeme odporučiť domček pre indických bežcov vyrobený z HPL laminátu, ktorý vám vydrží veky. Čo domček pre indických bežcov z tohto materiálu zaisťuje:

Jednoduché čistenie – domček pre indických bežcov vyrobený z HPL laminátu je veľmi hygienický a môžete ho ľahko umývať akýmikoľvek čistiacimi prostriedkami. Materiál je úplne hladký, a preto je odolný proti napadnutiu rôznymi parazitmi alebo baktériami. Domček pre indických bežcov navyše neabsorbuje pachy ani tekutiny, a tak zaisťuje maximálnu hygienu pre zvieratá.

Dobrá tepelná izolácia – domček pre indických bežcov zaisťuje perfektnú tepelnú izoláciu, to znamená, že kačicam bude v domčeku príjemne v teplom aj chladnom počasie.

Vysoká pevnosť a odolnosť – domček pre indických bežcov vyrobený z viacvrstvového HPL laminátu spĺňa mimoriadne požiadavky na zaťaženie a trvanlivosť. HPL laminát je odolný proti nepriazni počasia, ale aj proti opotrebeniu časom. Domček nepodlieha hnilobe, a preto je to výborná investícia do budúcnosti, pretože máte istotu, že za pár rokov nebudete musieť kupovať ďalší domček.

Jednoduché zloženie a rozloženie – na montáž domčeku pre kačky a indických bežcov nie je potrebné žiadne náradie, ani špeciálnu zručnosť. Domček ľahko zložíte a rozložíte iba pomocou patentovaného zámkového systému. Materiál je pritom veľmi ťažký a pevný, a preto je domček odolný a stabilný aj vo vetre.

Inovatívny dizajn – v neposlednom rade pevné domčeky vo farbe dreva skvele zapadnú na každú záhradu, farmu alebo pokojne do parku.

Domček pre kacky

Pri príprave priestoru pre indických bežcov však tiež nezabudnite na výbeh, v ktorom bude hydina tráviť väčšinu času. Indický bežec je doslova bežec, a potrebuje naozaj veľa priestoru. Nezabudnite tiež na to, že indickí bežci majú radi spoločnosť, a preto si kúpte minimálne párik. Ak budete chcieť časom svoj chov rozšíriť, môžete sa pustiť aj do domáceho liahnutia pomocou liahne na hydinu. Prajeme veľa úspechu pri chove. :)


SÚVISIACI TOVAR