Automatické dvierka do kurníka sú skvelou investíciou

Rozmýšľate, či investovať do automatického otvárania a zatvárania kurníka? Pokiaľ váhate ohľadom vhodnosti automatických dvierok do kurníka a hľadáte informácie o ich funkciách a výhodách, pokračujte v čítaní. V nasledujúcom texte si vysvetlíme, ako automatické otváranie a zatváranie kurníka pracuje a čo sú jeho hlavné prínosy.

Princíp automatického otvárania a zatvárania kurníka

Automatické dvierka do kurníka predstavujú systém, ktorý automatizuje procesy otvárania a zatvárania kurníka. Táto technológia umožňuje nastaviť presný časový harmonogram, kedy má kurník byť otvorený a kedy uzavretý. Niektoré modely disponujú fotocitlivými senzormi, ktoré reagujú na okolité svetelné podmienky, čo znamená, že dvierka otvárajú pri svitaní a zatvárajú sa pri súmraku.

Dôvody pre obstaranie automatických dvierok do kurníka

Automatické otváranie a zatváranie kurníku prináša chovateľom množstvo výhod a uľahčuje ich dennú rutinu. Tu je niekoľko hlavných dôvodov, prečo zvážiť obstaranie týchto samozatváracích dvierok.

Pohodlie a úspora času

Jednou z hlavných výhod je možnosť vyhnúť sa rannému vstávaniu a večernému zamykaniu kurníka. Môžete si dopriať pokojnejšie rána a večery bez toho, aby ste museli čoskoro vstávať alebo sa náhlivo vracať domov. Flexibilita na voľný čas. Automatické dvierka umožňujú plánovať víkendové výlety alebo dovolenky bez starostí o starostlivosť o sliepky. Stačí zaistiť dostatok potravy a vody, a automatické dvierka sa postarajú o otváranie a zatváranie.

Ochrana pred predátormi

Automatické dvierka poskytujú spoľahlivú ochranu sliepok pred nočnými predátormi, ako sú kuny, líšky a lasičky. Tieto predátory obvykle útočia za šera, ale s automatizovanými dvierkami môžu byť bezpečne zamedzené. Pre ešte vyššiu bezpečnosť je možné použiť dvierka s bezpečnostným zamykaním, ktoré sa uzamknú po zatvorení a bránia predátorom v ich otvorení.

Zhrňme si to

Automatické otváranie a zatváranie kurníka ponúka pokoj a väčšiu flexibilitu pri chove sliepok. Nemusíte viac prispôsobovať svoje denné aktivity a voľný čas pod potreby vášho hydiny. Táto technológia výrazne uľahčuje správu kurníka, umožňuje vám lepšie minimalizovať riziká pre vaše sliepky a je kompatibilná s rôznymi typmi kurníkov. Vzhľadom na tieto výhody sa jedná o investíciu, ktorú stojí za to zvážiť. Pokiaľ sa nie ste istí, ktorý model automatických dvierok je pre vás ten pravý, môžete si prečítať porovnanie jednotlivých variantov v článku.


SÚVISIACE PRODUKTY