Infražiarič na terasu: Užívajte si teplo v chladnom počasí

Infračervené žiariče, ohrievače a infračervené lampy na terasu sa stali obľúbeným spôsobom, ako vytvoriť príjemné a pohodlné vonkajšie prostredie, či už ide o reštaurácie, kaviarne alebo súkromné ​​terasy. Infračervený ohrievač pre terasu a jeho výber je dôležitý krok, pokiaľ chcete vytvoriť pohodlné a príjemné vonkajšie prostredie. Infražiariče sa stali stále populárnejšími, pretože sú energeticky účinné a poskytujú rýchly a cielený zdroj tepla. A priznajme si, nie je nič lepšie, než si užívať čerstvý vzduch, popíjať kávu alebo čaj a pritom nám bude príjemne teplo. 

infrazaric-na-terasu_02

Výber infražiariča na terasu

Keď sa chystáte investovať do infračerveného ohrievača, je dôležité vziať do úvahy niekoľko kľúčových faktorov, aby ste zaistili, že váš výber bude zodpovedať vašim potrebám. Pozrime sa na proces výberu infražiariča na terasu, jeho obsluhu a údržbu a výhody, ktoré prináša. Tu je niekoľko faktorov, ktoré by ste mali zvážiť či si chcete zaobstarať infražiarič na terasu:

  1. Výkon infražiariča: Veľkosť a výkon infražiariča závisí od veľkosti vašej terasy a od toho, ako rýchlo chcete dosiahnuť požadovanú teplotu. Všeobecne platí, že 1 kW výkonu infražiariča je vhodné na ohrev plochy okolo 10 m². Záleží tiež od umiestnenia žiariča, či bude pokrývať celú plochu terasy, alebo bude umiestnený niekde v rohu, iba pre lokálny ohrev. 
  2. Montáž a umiestnenie: Zvážte, ako a kde chcete infražiarič umiestniť. Infražiariče je možné umiestniť na steny, stropy alebo na stojany. Dôležité je zaistiť, že infražiarič bude umiestnený tak, aby čo najefektívnejšie rozdistribuoval teplo na celú terasu. Môžete ho dať doprostred terasy ako stojacu lampu, alebo na stenu ako tepelný reflektor. 
  3. Riadenie a ovládanie: Mnoho infračervených ohrievačov je dodávaných s rôznymi riadiacimi možnosťami, vrátane diaľkových ovládačov, časovačov a termostatov. Vyberte model s funkciami, ktoré vám umožnia jednoduché a pohodlné nastavenie teploty.
  4. Cena a rozpočet: Rozpočet je vždy dôležitým faktorom. Existujú rôzne cenové kategórie infražiaričov, či už hľadáte základné modely alebo pokročilejšie varianty s viacerými funkciami. Všeobecne platí, že čím vyššia cena, tým viac funkcií. Odporúčame si najskôr stanoviť, čo by infražiarič rozhodne mal obsahovať, čo by mohol, ale nie je to nutnosť a čo pri ohrievači nepotrebujete. Podľa Vami zvolených kritérií sa bude potom odvíjať cenové rozmedzie, z ktorého je možné vyberať. 

 

Údržba a kontrola infražiariča je nutnosťou

Pravidelné čistenie povrchu infražiariča na terasu je kľúčové na udržanie jeho efektivity. Pri čistení infražiariča myslite na odstránenie prachu, nečistôt a usadenín. Veľa infražiaričov má odnímateľné časti, čo uľahčuje čistenie. Pokiaľ váš infražiarič využíva žiarovky, majte na pamäti, že majú obmedzenú životnosť. Pravidelne preverujte stav žiaroviek a vymieňajte ich podľa potreby. Očistu a údržbu avšak nerobíme iba počas sezóny, vykonáme ju aj pred uschovaním na ďalšiu sezónu, aby sme infralampu alebo infražiarič mohli v ďalšej sezóne len vybrať a začať používať. 

Výhody infražiariča na terasu

  • Infražiariče poskytujú rýchly a cielený zdroj tepla.
  • Sú energeticky účinné a neprodukujú emisie.
  • Predlžujú sezónu pre vonkajšiu relaxáciu.
  • Prispievajú k pohodliu a komfortu na terase, čo môže prilákať viac hostí do vašej reštaurácie alebo vám umožniť tráviť viac času vonku.

Pri výbere infračerveného ohrievača pre terasu je dôležité brať do úvahy všetky uvedené faktory a vybrať model, ktorý bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám a prostrediu vašej terasy. Správne zvolený infražiarič vám umožní vychutnať si vonkajšie priestory aj v chladnejších mesiacoch a vytvoriť príjemné a pohodlné prostredie pre seba alebo svojich hostí.


SÚVISIACE PRODUKTY