Králikáreň s výbehom: zeleň a čerstvý vzduch

Chováte králiky, alebo sa na to ešte len chystáte? Základom je kvalitná králikáreň, ktorá vášmu králikovi poskytne všetko čo potrebuje. Ak hľadáte niečo kvalitné, praktické a zároveň si prajete dopriať Vášmu králikovi, viac ako štandard, je králikáreň s výbehom tou pravou voľbou. Tento krátky článok pojednáva o význame králikárne s výbehom a jej priaznivom vplyve na celkové zdravie zvierat. 

kralikarna-s-vybehem-3

Pohyb a čerstvý vzduch 

Králici sú energickí tvorovia, ktorí prejavujú stále túžbu poskakovať a behať. Počas jedného dňa potrebujú až tri hodiny voľného pohybu. Z tohto dôvodu je dôležité vybrať im vhodnú králikáreň, ktorá im umožní cvičenie a hranie, a zároveň im poskytne ochranu pred slnkom a nepovolanými návštevníkmi. Králikáreň s výbehom umožní túto potrebnú aktivitu plnohodnotne naplniť a prispeje tak k dobrej kondícii vašich zvierat. Pobyt na čerstvom vzduchu je pre králiky rovnako prínosný ako pre človeka a čo viac, čerstvý a čistý vzduch králiky zbožňujú!

Možnosť voľby

Iste Vás napadá, že alternatívou králikárne s výbehom môže byť klasická králikáreň so samostatným výbehom alebo ohrádkou pre králika. Rozdiel je však v tom, že výber, kde práve králik bude, volíte vy a nie zviera. Zaobstaranie králikárne s výbehom dávate svojmu králikovi úplnú slobodu zvoliť si čas a miesto pre to, kedy a kde chce zvorvna odpočívať alebo byť aktívny a dopriať si pohyb na tráve Vašej záhrady. Ide teda o najlepší variant s ohľadom na fyzickú i duševnú pohodu zvieraťa. 

Najdôležitejšie zásady pri chove králika 

Okrem pravidelného kŕmenia, zaistenia pitnej vody a kontaktu s chovateľom patrí medzi zásadné aspekty svetlo, sucho, čistý a čerstvý vzduch, a čisté a pokojné prostredie. Králikáreň s výbehom je schopná Vám všetky tieto požiadavky naplniť a tým zaistiť, že Vaši králiky budú mať optimálne podmienky pre šťastný a spokojný život. Je tiež dôležité vedieť, čo je pre králiky škodlivé a čo by im mohlo ublížiť. Dávajte pozor na vlhké prostredie, prievan, nadmerný prach a prílišný hluk. Králiky by mali byť chránení pred priamym, silným slnečným žiarením, pretože ho neznášajú dobre. Starostlivým dodržiavaním týchto zásad docielite, že králiky budú mať bezpečné a zdravé prostredie, v ktorom sa budú cítiť šťastne.

 

 SÚVISIACE PRODUKTY