Postup, ako zlikvidovať osie hniezdo

Ak ste neďaleko vášho domova objavili osie hniezdo a potrebujete sa čo najrýchlejšie zbaviť tohto problému, najmä ak má niekto z rodiny alergiu na osie bodnutie alebo máte malé deti, je dôležité nečakať. Dobrou správou je, že s patričnou prípravou môžete odstrániť osie hniezdo sami. Nižšie v článku nájdete, ako sa zbaviť ôs svojpomocne.

sprej na osy

Bezpečnosť zdravia

Než sa pustíte do likvidácie osieho hniezda na vlastnú päsť, uistite sa, že nie ste alergický na osí jed. Pokiaľ máte alergiu, radšej požiadajte niekoho iného, aby vám s touto úlohou pomohol. Pokiaľ je hniezdo umiestnené vysoko alebo na ťažko dosiahnuteľnom mieste, nechajte odstránenie profesionálom.

Dôležitosť prípravy

Pokiaľ sa rozhodnete postaviť sa proti osám sami, venujte príprave patričnú pozornosť. Zabezpečte si vhodné oblečenie, ktoré zakryje všetky časti tela. Než sa pustíte do likvidácie osieho hniezda, oblečte si pevnú obuv, nohavice, bundu, rukavice, kuklu a okuliare.

Vyčkajte na správny okamih

Zvolenie vhodného času je kľúčové pre úspešné odstránenie osieho hniezda. Nikdy sa do likvidácie osieho nepúšťajte počas dňa, kedy sú osy aktívne okolo hniezda. Najlepší čas na odstránenie hniezda je skoré ráno, kedy sú osy ešte vo vnútri. Ich reakcie sú v tom čase pomalšie a menej agresívne.

 likvidácia osieho-hnizda

 

Zvoľte vhodný sprej na osy

Keď ste pripravení na odstránenie osieho hniezda, zaistite si účinný insekticíd, ktorý osy zabije už pri prvom použití. Skvelou voľbou je pena na osy, ktorá sa rovnomerne rozprestrie v hniezde a zabraňuje osám opustiť hniezdo. Táto pena na osy obsahuje účinnú látku pôsobiacu na kontakt a zničí všetky osy, vrátane tých, ktoré by prileteli neskôr. Môžete tiež použiť sprej na osie hniezda, ktorý sa dá využiť aj ako sprej na sršne.

Prevencia je kľúčová

Po úspešnom ničení ôs sa odporúča zamerať sa na prevenciu, aby sa hniezdo nevrátilo. Preskúmajte váš dom a opravte voľné obklady, utesnite vetracie otvory a praskliny okolo okien a dverí. Ďalším tipom je umiestniť falošné osie hniezdo na záhradu. Osy sú teritoriálne a nestavajú hniezda blízko iných kolónií. Týmto spôsobom môžete odraziť nové osie osídlenie na vašom pozemku.

Veríme, že s týmto návodom, ako sa zbaviť ôs úspešne, zvládnete túto úlohu bezpečne a budete si môcť užiť leto bez obáv z osích žihadiel.



SÚVISIACE PRODUKTY