Šklbačka pre prepelice: Najlepšie výsledky bez námahy

Chováte prepelice a prišiel čas na ich spracovanie? Chcete mať jemné a výživné prepeličie mäso, ale hľadáte spôsob ako sa vyhnúť náročnému ručnému šklbaniu týchto drobných tvorov? Našťastie v dnešnej dobe existuje mnoho užitočných nástrojov, ako je šklbačka hydiny, ktorá vám uľahčí proces šklbania prepelíc. Škubačka hydiny sa postará o to aby šklbanie hydiny zabralo iba pár minút, alebo dokonca sekúnd.

sklbacka-na-prepelice-preličie-maso

Čo robí prepeličie mäso tak jedinečným?

Prepeličie mäso má niekoľko výhod. Okrem svojej lahodnej chuti je aj nízkokalorické a bohaté na živiny. Obsahuje mnoho vitamínov, najmä skupiny B, rovnako ako minerály ako selén a železo. Možno si kladiete otázku, koľko mäsa je možné získať z takých malých tvorov. Prepelice majú dobre vyvinutú svalovinu, takže množstvo mäsa, ktoré získate v pomere k ich veľkosti, môže byť prekvapivo veľké. Prepeličie mäso je obľúbeným lahodným pokrmom, pretože obsahuje vysoké množstvo bielkovín a zároveň má nízky obsah tuku. V reštauráciách alebo obchodoch za tento lahodný kúsok zaplatíte nemalé peniaze. Mať vlastný chov prepelíc je preto v dnešnej dobe veľkou výhodou. Okrem vynikajúceho mäsa prepelice tiež poskytujú obľúbené a zdravé prepeličie vajcia.

 

 

Príprava prepelíc na šklbanie začína porážkou

Špeciálny odkrvovací lievik vám pomôže prepelice bezpečne fixovať, aby nedošlo k ich zraneniu. Potom prichádza na rad sparovací kotol v ktorom prepelice ponoríte do horúcej vody s teplotou okolo 60-65 ° C po dobu 25-35 sekúnd, odporúčame kontrolovať teplomerom Správne sparenie uľahčí následné šklbanie.

Škubačka na prepelice - aké sú varianty?

  • Ručné šklbanie: Zdĺhavé a časovo náročné najmä pri väčšom množstve prepelíc.
  • Škubačka hydiny na vŕtačku: Ďalšou možnosťou je šklbanie pomocou špeciálneho valca so šklbacími prstami ktorý pripevníte na vŕtačku.
  • Bubnová šklbačka na prepelice: Najlepšou a najpohodlnejšou voľbou je však použitie bubnovej šklbačky na hydinu. Tieto zariadenia dokážu ošklbať až 8 prepeličiek za 30 sekúnd s minimálnym úsilím. Bubnová šklbačka má rotačný tanier poháňaný motorom a špeciálne tvarované šklbacie prsty, ktoré ošklbou peria bez poškodenia kože. Ako táto najlepšia šklbačka na prepelice skutočne funguje, sa môžete pozrieť vo videu nižšie.

 

Dúfame, že tento článok vám pomohol a prajeme vám dobrú chuť pri konzumácii lahodného prepeličieho mäsa.

SÚVISIACE PRODUKTY